Borta bra men hemma bäst!

I Lördags kom vi hem från vår semester som vi haft i Thailand och solen där. Semestern har varit jättebra och härlig. Men det är klart, denna semster har inte liknat någon annan semester jag varit på, det blir väldigt annorlunda när man har barn med sig. Båda på gott och ont!

Flygresan dit gick bättre än vad någon av oss hade trott! Lukas var vaken de första 2 timmarna, och då var han ganska så gnällig och rastlös. Lite nyponsoppa gör susen, sen sov han som en liten bebis i min famn. Under resterande timmar låg han raklång över mig och Martin, utan att vakna en enda gång. Så duktig! Lilla Linnéa sov också duktigt hos mamma och pappa. Första dagen i Thailand var vi alla väldigt trötta och slitna efter en lång flygresa! Vi fick direkt sitta och vänta länge vid en hamn, vår båt som skulle ta oss till det fina Phi phi Island skulle inte komma än på ett par timmar. Det var väldigt segt och tråkigt att sitta där, barnen tyckte väl också att det var mindre kul!




Efter en väldigt lång dag kom vi i alla fall äntligen fram till Phi Phi Island. Då var klockan runt 5 på eftermiddagen och vi var väldgt trötta allihopa. Vi vandrade till hotellet, som visade sig vara en ganska stor besvikelse! Litet, ofräch toalett (framför allt Poyan & Malins) och kändes mer eller mindre som ett partyvandrarhem med en massa ungdomar. Vi accepterade det i alla fall för stunden och bestämde oss för att gå och äta lite. Vi gick till ett ställe som jag och Martin varit på sist vi var på Phi phi. Smakade namnam med lite thaimat och en fruitshake på det! Sen blev det en tur till stranden där det nu var ebb, så nästan inget vatten med andra ord. Banen fick plaska lite och det uppskattades. Kvällen blev mindre kul då Lukas vägrade sova! Men efter några turer med vagnen beslöt även han sig för att sluta sin små ögon. Skönt!!




Sen kom vändningen! Malin stod inte ut med det sunkiga partyhotellet så hon och Poyan hade hittat ett nytt, med fina rum, pool och gratis frukost! Vi fick pengarna tillbaka från det sunkiga hotellet och bytte omedelsbums! Nu började semestern!
Dagarna på Phi Phi Ilsand spenderade vi mestadels på stranden vid havet, och ibland vid poolen. Vi var även ute med båt för lite snorkling och för att se lite öar. Snoklingen är helt fantastisk! Så mycket fina fiskar! Vi var även en tur till Monkey beach som ligger ca 5-10 minuter från Phi Phis Island med longtailbåt. Sist jag och Martin var där var aporna hur snälla som helst.. Denna gång var dem tokiga! Dem var rent utsagt aggresiva! Dem stal all mat vi hade med oss, smörgåsrån, bananer och Linnéas gröt som fanns i en "skål", en apa tog den och sprang iväg för att sitta och gluffsa i sig allt! Nej, de där aporna var inte att leka med... Så igen mer tripp dit!
Martin, Poyan och Malin testade även på att åka fallskärm efter båt, vilket var hur härligt som helst. Jag, Martin och Poyan testade även på den kända BANANBÅTEN.. Och aldrig mer säger jag! Det gör ju hur ont som helst att ramla med den där! Poyan fick min fot i ansiktet och slag mot revbenen :) jag är inte snäll inte! Sen får vi inte glömma bort att min fina älskling tog ner mig på stranden en kväll för att fråga om jag ville gifta mig med honom. Han kan minsann vara romantisk om han bara vill! Så nu är vi förlovade och jag har en jättefin ring på mitt finger!





Dagarna på Phi Phi Island sprang iväg fort och nu var det dags att åka vidare till Ao Nang. Båtresan dit gick bra med två sovande barn. Jag mådde inte alls bra då jag hade spytt hela natten. Även Martin hade ett par dagar innan varit dålig. Antadligen ätit något tokigt! När vi kom fram gick jag och Malin med barnen medan killarna tog en slags tuk tuk med alla packning till hotellet. Det var en lång gåväg, tog oss en timme! Hotellet var bra, men många trappor! Vi tog oss lite mat och beslöt oss sen för att sova efter en lång och varm dag.
Dagen därpå spenderade vi på stranden som är mindre kul, den är inte alls så speciellt fin. Killarna tog sig en fotmassage medan barnen sov i sina vagnar.
Dagen efter det tog vi longtailbåt till grannön Reyli, där är stranden mycket fin! Dem andra dagarna spenderades vid en pool som vi hittade där man kunde betala lite för att få bada. Killarna prövade även på lite bergsklättling. Mer än så blev det inte då även Poyan och Malin blev dåliga i spysjukan. På kvällarna blev det mycket shopping och trevligheter på balkongen. Resturangbesöken gjorde vi så korta som möjligt då barnen inte alls gillade detta. Det blev många tårar och mycket rastlöshet!




Efter 4 dagar i Ao Nag bar det av till Patong i Phuket. Även en båt denna gång. Nu fick vi dock "mellanlanda" på Phi Phi i några timmar. Vi käkade lite och shoppade lite. Väl i Patong fick vi åka bil en stund och kom sen fram till det sista hotellet. Verkligen jättefina rum, Poyan och Malin fick förstås det finaste ;) poolen där var vääldigt liten så den förstod vi att vi inte skulle utnyttja så mycket. Vi tog första bästa resturang så att barnen fick äta. Och eftersom att det var nyårsafton ville vi vuxna gärna göra något speciellt på kvällen så vi gjorde oss i ordning lite och vandrade sedan till staden. Barnen  somnade efter lite om och med i vagnarna och vi hittade ett mysgt ställe där vi åt gott och hade trevligt! Vid 12 slaget var vi på balkogen och drack "skumpa" medan barnen sov i sina sängar. En väldigt bra nyårsafton och en bra börja på det nya året!





Den sista dagen på semestern spenderade vi vid en pool och så blev det shopping på kvällen och sen nanna kudde tidigt!

Flygresan gick även den över förväntingarna väldigt bra! Lukas sov kanske samanlagt 2 timmar och sen var han för det mesta på strålande humör!

Jag har haft en toppen semster med underbara människor och gör gärna om detta någon mer gång!


Kommentarer
Postat av: Jessi

kul att läsa om resan! =) verkar som att ni hade det toppen!

2010-01-07 @ 19:28:52
URL: http://jelindfors.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0