Kan själv!


Lukas har verkligen börjat komma in i åldern "Kan själv" det är på både gott och ont. Idag, efter middagen satt vi Lukas i vagnen och traskade ner till BusBjörnen för att inhandla en pressent + lite påskägg som är väldigt billigt där. När vi sen skulle gå hem kom ju Lukas på att han kan ju faktiskt gå själv nu. Så varför sitta i en vagn och ha tråkigt för? Sagt och gjort, han gick mer eller mindre hela vägen hem från stan :) han nästan sprang av glädje, och alla, nästan alla vände sig om och tittade på honom med ett leende. Sötunge där! Nu sover han gott och jag passar på att blogga lite.

Lukas har i vanlig ordning varit på dagis idag och det hade gått så bra så. Både jag och Martin gick för att hämta honom idag. Innan det så åt jag en kycklingsallad på sultans med tjejerna. Har även idag inhandlat ett par ursnygg Addidas skor till Lukas. Som ni förstår så var han hur söt som helst i dem! (Ni ska få se bild någon dag)

Nu ska jag titta på "Halv åtta hos mig" Emelies fel att jag börjat titta på det tantprogramet ;)





Förresten!! Jag är sur ikväll, det är inte Grey´s Anatomy!!!!


Suck!

Jaha, så var man apsjuk då!

Synd om mig idag! :(

Kran!

Ni är dåliga på att kommentera! Ta åt Er!

Så, nog med skäll! Jag sitter på kontoret, har en sådan där "fikarast" igen. Har nyss kommit hit efter att ha skickat lite beställningar. Sen skulle jag köpa lite blommor upp hit också, men hittar inga bra. Vill ju ha det lite trevligt här så att man trivs.. Snart kommer Emelie också hoppas jag! Var lite prat om lunch på staden?? Det låter mycket bra tycker jag.

Dagens tips: Sminka er inte om ni är förkylda!! Det rinner både under nästan och ögonen. Känner mig riktigt fin idag *ironi*

Ja, precis! Lukas har smittat BÅDA sina föräldrar! Det är tacken det ;)



"He he, ni kan gott vara sjuka Mamma & Pappa " - Ungefär så tänker lillemannen tror jag!

Tillbaka till verkligheten!


Äntliiigen!

Lukas är frisk! Lite hosta bara, men det kommer väl vara så länge han går på dagis är jag rädd för :) han har varit feberfri sen i Lördagskäll och nu är han tillbaka vår lilleman. Vilken lättnad! Inte ett dugg kul att vara hemma med en matt och sjuk pojke. Idag får han i alla fall vara hemma en dag för att återhämta sig helt. Dagis står på schemat i morgon, så idag blir det hemmamys med pappan hans.

Själv jobbar jag och står i, eller ja, nu har jag en "fikarast" ;) Var prat om att kanske Emelie skulle komma hit senare och hjälpa mig möblera om här inne på kontoret. Sen blir det en sväng på stan också.

Lite senare sen ska vi ta bilen upp till Lövåsen och inhandla gummistövlar till Lukas. Vi köpte ett par jättesöta gummistövlar på loppis i somras, och trodde dem skulle passa, men tji fick vi. Dem är för små! Attans också, de var så dyra! Hela 5 kronor har vi kastat i sjön.. Sen en annan sak.

Vad klär man på en 1-årng i detta väder när man ska gå ut? Ni som har barn i hans ålder, vad väljer ni för kläder? Det är ju på tok för varm med overall, men bara jacka känns en smula kyligt.

Hur gör Ni?


Nu var visst fikarasten över!


Det där med vänskap


Min kväll igår spenderade jag med min vän och granne Emelie. Vi käkade först lite pizza på stan för att sedan fortsätta med en massa godsaker hemma hos henne senare. Vi satt och pratade lite om vänskap, eller ja, om gamla vänskaper. Många vänner har man haft, och nästintill alla är borta nu mer eller mindre.

Vad är det som gör att en vänskap dör ut? Är det olikheter vänner emellan eller blir det helt enkelt bara så att man tröttnar på varandra efter ett visst antal år som nära vänner?

Det känns som att även fast man ändras och kanske inte lever samma liv så ska vänskapen bestå, om man är äkta vänner i alla fall. Fast å andra sidan så är det ju skönt att veta att man inte haft så många riktiga, äkta vänner under livet, för hade man haft det, hade dem varit kvar. Lite olikheter ska väl inte stå ivägen för vänskapen. Vad jag menar med att det är skönt att veta, är ju det att man vet vilka ens riktiga vänner är, i vått och torrt!

Ja, det där med vänskap är en saga för sig...

Sjukmössa


Äntligen börjar Lukas bli bättre. Inte helt bra, men bättre :) känns skönt, för nu vill vi inte ha en liten sjuklig längre. Denna dag har varit väldigt seg, så tråkigt att bara sitta hemma som man måste göra när Lukas är sjuk. Jag har i alla fall varit iväg och fikat med Emma.e och Emelie på sultans en sväng. Ikväll ska vi tråka framför tv;n med lite tacopaj. Alla andra verkar roas sig hej vilt och ha det trevligt!

I morgon kommer nog dagen se likadan ut som denna har gjort. Hemma, hemma, hemma!


När man är sjuk får man göra saker som man inte brukar få... Ex. kasta ut alla sugrör på golvet och ha snutten+napp hela dagen!

<3




Emelie, glöm inte att hålla koll efter ljusen! ;)




Puppylove


Hur söta är inte dessa två små troll?



Bilderna är tagna i somras. Så små dem var då båda två! Jag dör av kärlek när jag ser dessa bilder!


Hjärtat mitt!


Nu har vi varit på vårdcentralen med lillemannen. Han har luftvägskatarr och en infektion i vänster öra. Stackars, inte konstigt att han mår så dåligt och är helt slut. Nu har han fått kåvepenin som förhoppningsvis ska göra det hela bättre. Eftersom att han inget äter börjat han gå ner i vikt också. Nu vill vi ha tillbaka vår friska, pigga och glada lilleman!



Eftersom vi var på vårdcentralen i morse blev det en sen dag på kontoret. Som tur är det inte mycket att göra idag. Det betyder ju att jag kan komma hem till min sjukling fortare.

Hoppas att ni är pigga och krya!

Minnen

Rotade igenom lite gamla bilder ikväll. Anledningen till det är ju enbart för att det är så kul att hitta och se gamla bilder som man glömt bort. Minnen som har legat längst ner i hjärnkontoret tittar upp för att stanna ett tag. Både bra och dåliga minnen. Minnen med gammal vänskap, kärlek, sorg och saknad. Listan kan göras lång!

Något jag tycker är extra kul är att se bilder på sig själv från när man var liten. Dessa bilder är ju faktiskt inte kopplade till några minnen. Bilder är det enda man har från just den tiden, utan dem har man ingenting från bebisåldern.

I den där stora högen av alla kort, hittade jag dessa två bilder från mig. Vad kan jag vara? Mellan 9-12 månader. En riktig knubbis och en stor kaluffs på huvudet. Ganska söt om jag får säga det själv ;)



Ingen superkvalité tyvärr då bilderna är tagna med min kamera på själva bilderna. Nu vet jag i alla fall varifrån Lukas har fått sätt att rynka näsan på :)

Nu ska jag fortsätta titta på bilder. Vem vet, i morgon kanske det ligger en bild här på dig som är tagen för några år sedan!

Mysa i gult.


Knappade mig nyss in på missbella.se efter att Emelie tipsat mig om en fräsch velourdress som finns där. Så nu har jag, och även Emelie köpt oss varsin mysig dress. Sen blev det även en snygg klänning och en topp som var på rean. Skönt med lite vårnytt!

Klicka på bilden för att beställa en Ni också! Knappa in rabattkod C3AD5259 och få 15% rabatt!


Jag klickade hem den gula dressen medan Emelie valde den fina rosa. Jag hade nog egentligen också velat ha den rosa men har redan ett par mysbyxor som är rosa.

I detta fall är inte gul fult.... :)

Dumma bacill!


Jag tycker så synd om min lilleman! Han sov i 1½ timme och vaknade sedan med ett mindre gott humör, självklart pga förkylningen eller vad det nu är. Efter ett tag kom vår kära granne Emelie över på lite tea. Då höjdes humöret litegrann och han var ganska glad. Fast att leka själv går inte! Hela soffan var full av leksaker av diverse slag. Så där satt vi, jag, Lukas och Emelie med alla leksaker :)

När Emelie gick hem blev det katastrof igen! Bara Mammas famn som var godkänd! När Martin kom hem lagade i lite mat, pannkakor. Lukas åt en tugga! Resten av middagen satt han och grät och ville ha mitt glas med mjölk. Efter många om och men fick han det halvfulla glaset med mjölk, därefter var han nöjd i 1 minut.

Innan läggdags, redan kvart i 6, började han att hosta massor, vilket ledde till massor av spyor över halva köksgolvet. En dusch, alvedonsupp och hostmedicin senare sov han på 1 sekund. Älskade lilemannen. Jag hatar att se honom så sjuk och hjälplös. Gör honom frisk och kry!

Natten ska bli.... Spännande..




Vad vill du handla?


Från och med 1 april tar jag över Lasershop. Jag fungderar så att det knakar på att utöka sortimentet med något som folk kan tänkas sig vilja köpa för bra priser.

Jag skulle bli jätteglad om ni kom med ideér och tips. Vad vill ni köpa? Vad tror ni folk vill köpa?

Tack!





En liten sjukling


Så var sjukdomen på besök igen. Vi gillar honom inte!

Lukas är hemma från dagis idag med feber och en otäck hosta. Det började direkt igår är vi kom hem från dagis. Stackars spydde massor i följd av den dumma hostan. Sen kom febern på ett kick. Han var inte alls bra igår kväll, bara sov och var helt matt.

Vad gör man med en så liten sjukt barn? Man kan ju inte berätta vad som är fel, och att det kommer bli bra igen. Det är verkligen inte lätt att vara förälder i alla lägen.


Lukas med sin " mama mamama" Favoriten för tillfället!



Sitter på kontoret nu och jobbar. Martin är hemma på förmiddagen och jag på eftermiddagen. Typiskt att vi har tvättstugan idag också..  Nej, jobb var det!

Önska lillmannen krya på sig!


Jag vill ha Mammas & Pappas!!!


Lukas har börjat få ett stort intresse för att vilja "låna" och testa alla våra kläder. Allra mest vill han ha en bh över huvudet, men det går ju inte för sig. Han tycker i vilket fall att det är jättekul att testa strumpor, det är hans största passion här i livet, strumpor!!! Här kommer ett par härliga bilder på Lukas när han lånar mina mjukis-strumpor.

Tokunge!







Men att testa Pappas tröja var nog faktiskt inte så kul tillslut. Den var ju så stor!


En ledsen liten lillskrutt!


Nej! Nu ska jag packa ihop här på kontoret och sen äntligen gå och hämta vår lilla älskling!

Ny vecka!


Helgen har gått otroligt fort, fortare än vad den brukar!

I lördags var var vi för trötta för att laga mat så det blev Mc donalds. Jag åt tre tuggor sen gick det inte mer. Inte kul att vara lite sådär småbakis inte. Sen åkte vi i alla fall bort till BusBjörnen som hade öppning. Jättefint verkligen! Vi köpte två stycken bodys och en snutte till Lukas. Tror jag ska dit i dag igen och inhandla lite påskägg!

Sen tog vi bilen mot Österåker för att åka och hälsa på Ulla. Lukas var på sitt bästa humör och var hur go som helst. Vi fikade och pratade lite gamla minnen. Sen gick vi ut och tittade på alla deras hästar. Lukas tyckte att dem var lite småläsiga, stora och håriga :) men han ville i alla fall sitta på den lilla shettisen. Det var skoj tyckte han!
Ja, sen blev det ett besök hos Poyan och Malin i vanlig ordning. Där bjöds det på tacolasagne, hur gott som helst!! Malin är duktig på mat! sen kollade vi på en sjuk film!

I Söndags åkte vi ut till Hulta vid lunch. Åt, åt och åt gjorde vi där :) och tittade på några hus som svärfar hade hittat på nätet. Så ikväll blir det husvisning! På norr faktiskt. Skulle ju vara bra så att Lukas får gå kvar på sitt dagis! Efter hultabesöket åkte vi till mor en sväng. Även där åt vi, och Martin hjälpte Henric att lägga golv.

Igår kväll var ju hur trött som helst, somnade innan 9 tror jag. Helgen tog hårt på mig! Jag börjar väl bli gammal!

Idag ville inte riktigt Lukas lämna vid lämning på dagis. Han grät så att han tappade andan och ville bara komma till mig. Men jag fick ju bara gå, usch det var jobbigt. Ska ringa dit nu och se så att allt är bra. Tror nämligen att han börjar bli sjuk igen stackarn.

Nu ska jag jobba!




Snygg body köpt från BusBjörnen.se!



Vart är du kulan?


Bebismage, bebismage, bebismage, bebismage, bebismage!




Sitter och kikar på bilder från gravidtiden med Lukas i magen. Jag saknar den här KULAN! Så mysigt det är! :)

Fredagsäventyr?


Så var helgen på besök åter igen. Vad som händer ikväll är ännu oklart! Jag skulle väldigt vilja hitta på något kul, kanske dricka lite vin eller sådär. Allt hänger på min kära vän Emelie! Jag vet förhoppningsvis inom någon timma hur kvällen kommer att se ut.

Just nu jobbar jag, hemma för tillfället men ska alldeles strax traska ner till kontoret och packa lite paket och sen skicka dem.

Igår var jag hos frisören i 2½ timme. Hon blekte slingor och la i lite mörkt i botten. Jag kan inte säga att det blev som jag hade tänkt mig, men nöjd blev jag ändå. Känns skönt att ha förnyat sig en smula! 

Ja, det var det roliga! Jag känner att mina inlägg inte har någon direkt mening. Vet egentligen inte varför jag skriver om jag ska vara ärlig.. Är bara kul!

Nu ska jag traska iväg...

Kanske kommer ett roligare inlägg senare, vem vet!



Tuffingen med solbrillorna på i Thailand!





Besviken!


Ikväll har vi äntligen varit och kollat på radhuset som vi varit intresserade utav. Om man tittar på bilderna, som vi gjort så är det väldigt fräscht och fint. Vi åkte dit, jag var helt till mig och kunde knappt bärga mig för att få komma in och ha den där rundvandringen. Vi hinner bara komma in så blir jag besviken! Det var inte alls så stort som jag trodde, ganska trångt faktiskt. Sen var det en massa småsaker som inte alls var bra. Lukas charmade såklart mäklarna med att springa omkring och leka tittut. Så tyvärr åkte vi därifån besvikna. Jag som verkligen hade hoppats! Men förhoppningsvis kommer det fler intressanta hus.

Annars har Lukas varit på dagis idag. Och det hade gått så bra så! Bara jag som är larvig som ni kan se i föregående inlägg. Ena dagisfröken sa i dag att alla småbarn borde vara som han, att han är så snäll och lätt att ha att göra med. Och igår sa en annan dagisfröken att han får en stor guldstjärna i pannan :) antingen stämmer det, eller så säger dem så till alla föräldrar! När jag kom för att hämta honom sov han fortfarande, jag smög in och väckte honom och fick då jordens bamsekram.

I morgon ska Lukas mormor och morbror hämta honom på dagis. Kan tänka mig att han kommer bli överlycklig att se dem. Själv ska jag till frisören och äntligen snygga till håret! Klippning och färgning! Hoppas på stor förändring.

Ikväll är det Greys Anatomy, äntligen!



En allvarlig Lukas i maj förra året. Med andra ord 5 månader.
-vilken liiiten mun han kan få- :)

För liten för dagis?

Sen vi har börjat lämna Lukas på dagis har jag funderat på om han är mogen för det, är han för liten, mår han inte bra av dagis? Som förälder är man jämt och ständigt orolig och funder kanske för mycket ibland. Men tanken slår mig ofta..

Vi lämnar honom kvart i 8 på morgonen och hämtar honom klockan 3. Det blir alltså sammanlagt 7 timmar per dag. Det är inte heltid men nära. Innan har han ju bara varit hemma med oss och haft oss som sin trygghet. Nu lämnar vi helt plötsligt honom på ett ställe där det ibland är omkring 20 andra barn, som sen delar på 3-4 fröknar. Är han för liten för dagis? Jag får så dåligt samvete!!

Vad tycker ni? När är ett barn redo för 7 timmars dagisdag?


Bilägare till en...


. Opel vectra kombi blev vi idag! Känns skönt att slippa skutta omkring i Golfen framöver. Opeln är från 2008 så känns betydligt säkrare att fara omkring i den med Lukas där bak. Den kanske inte är den snyggaste bilen som finns, det ser lite gubbig ut enligt mig, men är såklart 100 gånger syggare än golfen som vi för övrigt ska sälja idag. Hejdå golfen!

Idag har jag lunchat med min älskling på stan. Jag drog med honom till sultans för lite tacopaj. Han gillade det, men kaffe latten därimot var ingen hit tycker jag. Jag har blivit helt såld på det och skulle nog kunns hinka i mig ett par liter varje dag :) tänka sig att jag skulle bli ett kaffefreak!

Sitter på kontoret och jobbar slutspurten på dagen, har kundtjänst just nu men telefonen är för en gångs skull ganska tyst just nu. Peppar peppar! Ska snart ta på mig min tjocka, allt för varma vinterjacka och traska iväg till dagis för att hämta upp vår lilla dagispojke. Han ville ogärna släppa taget om mig i morse men han gick tillslut med på att gå med dagisfröken utan ett pip. Nu saknar jag honom och inser att det är såhär det kommer se ut nu framöver, man kommer helt plötligt inte längre att vara med honom av dagarnas alla timmar.

Ikväll är det lite "utbildning" på näringslivscentrum i 2 timmar som jag ska på. Där ska det pratas lite om hur man sköter redovinsingar i företag. Spännande och intressant. Jag vill lära mig allt jag bara kan!

Nej vet ni vad, nu ska jag ringa och skälla på transportsstyrelsen!! är man har en fräsch bil vill man ju faktiskt ha körkort!



Lukas har en knäpp Mamma ibland! :)

Like the flowers and the...

En riktig gammal goding!

Den här låten kan man ju aldrig tröttna på..      




Kärleksfull!


Nu har jag äntligen börjat piggna till efter dagens alla kräkningar. Kan inte säga annat än att det är skönt! Hoppas verkligen att Martin och Lukas ska klara sig i från det, vore inte kul med en 1-åring som är magsjuk = kräk överallt!

Slutpratat om det!

Lukas har precis lagt sig efer ett långt skönt skumbad, sen hade vi lite mys i soffan också. Han var på sådant där extra mysigt humör ikväll och klappade omsorgsfullt på sin sjuka mamma, och inte tala om alla härliga kramar som han gladerligen delade av sig med. Då blir man som mamma alldelses varm i hjärtat.

Martin ska spendera kvällen framför datorn och jag gör honom sällskap i vardagsrummet fast i soffan. Har laddat ner en gammal Wallander film som jag ska fördriva tiden med. I morgon är det dagis 7.45 som gäller. Hoppas att han kommer att ha lika kul på dagis som han haft alla andra dagar han varit där!

Bjuder på en bild från ikväll på min lilla sockertopp!




Magsjukan som härjar?


Tidigt i morse vaknade jag och mådde gorilla. Gick upp och spydde, en halvtimme senare vaknar Lukas. Bara att dra sig upp och vara mamma trots illamåendet. Tur att vi har en snäll son som kan roa sig själv på morgonen. Han lekte med alla sina leksaker medan jag låg helt utslagen i soffan. Vid halv 9 stod jag inte ut längre och väckte Martin som fick ta över. Sen har jag legat helt groggy i sängen tills nu. Martin och Lukas åkte ut till Hulta i försök att komma bort från bacillerna, hoppas att det hjälper!

Nu ska jag lägga mig i soffan och titta på den andra delen av Camilla Läckberg som jag inte hann avsluta igår. "Olycksfågeln" heter filmen. En film i min smak! Attans att jag har tittat på alla filmer efter hennes böcker nu. Ska i alla fall försöka kurera mig så att jag kan jobba i morgon. I morgon börjar ju verkligenheten!

Hoppas att ni är friska och krya!

Här kommer lite blandade bilder på min plupp..



Liten tuffing i mars förra året.



Busunge i april förra året.



Mini-Lukas midsommar förra året.

Som fisken i vattnet..


Så var det visst helg igen. Skönt är det men måste erkänna att jag gillar veckorna mer! Det händer saker hela tiden då och det är skönt! Så kommer det väl dock inte låta om någon vecka då vi kommit in i dagliga rutiner. Både jag och Martin jobbar och Lukas går på dagis. Då kommer man nog att uppskatta helgerna väldigt mycket.

Igår kväll var vi hemma hos Poyan och Malin. Jag köpte med mig en smarrig smörgåstårta från sultans som vi delade på som tack för att jag får ta över Lasershop. Gott var det! Barnen lekte och var glada, nästintill hysteriska där ett tag i soffan :) alltid lika härligt att se. Vi skulle senare se på en film men de fungerade inte. Det blev någon knäpp dokumentär ist.

I morse packade vi och åkte till duveholmshallen 8.30 för lite bad och sen bowling. Poyan, Malin och Linnéa var också där såklart. Både Lukas och Linnéa är riktigt badtokiga så det kan ju inte bli annat än kul. Lukas började bada i badhus när han var lite drygt 4 månader och sen har vi bara fortsatt att bada och det är verkligen det bästa som finns tycker han. Vi avlsutade med lite bowling och sen käkade vi alla lite lunch där också. Lukas och Linnéa passade på att skaka lite rumpa till discobowlingen som var ifull fart medan vi åt :)

Vad som händer mer i dag återstår att se. Lukas sover nu och en annan ska väl städa lite. Om vädret fortsätter i denna ordning så blir det nog en promenad bort till mor min för att hämta min kamera som varit där i en vecka nu.

Hoppas att er helg blir bra!




Bjuder på två badbilder på Lukas när han är drygt 6 månader. Som fisken i vattnet!

Åter igen pigg


Nu är Lukas frisk och kry igen, bara lite snorig. Men vem är inte det? Vi hade turen att få snälla dagisbaciller denna gång. Så idag är vår plutt på dagis. Vi lämnade honom klockan 11 och han ska vara där till klockan 3. Spännade, och nervöst! Han ska både äta lunch och sova där.

Klockan 1 kommer min farmor Gun hit, vi ska käka lite och umgås. Inte så ofta vi ses så det blir trevligt. Hon följer väl med och hämtar Lukas sen också.







På Måndag eller Tisdag får vi en ny bil också, eller får, vi köper såklart :) känns kanon! Skönt att slippa den lilla skrothögen!

Nu ska jag fixa och dona lite här hemma innan farmor kommer.



Nyponbuskar, nyponbuskar...


... hela vägen nyponbuskar! Lars Winnerbäck såklart. Hur kan man inte älska hans låtar? Alla låtar har sitt eget budskap, och alla är lika underbara. Kan inte förstå hur jag inte kunde gilla honom för ett par år sen.

Jag sitter på kontoret och lyssnar på han via Spotify. Jag är speedad idag. Jag jobbar som tusan. Är så skönt när man har sådan lust till allt. Till och med allt jobb känns underbart. Kan det vara vädret tro?

Min lilla pojke där hemma är inte lika pigg som sin mamma. Han hade över 40 graders feber igår kväll när han skulle sova för natten. Dumma som vi är hade vi ingen alvedon hemma, men vad gör väl det när man har en underbar granne som jämt ställer upp? Emelie struntade i sin middag för att springa iväg och köpa lite alvedon. Guld värt! Sen har natten varit jobbigt, han är täppt, snorig, hostig och det rinner i ena ögat. Att sova då är inte det lättaste. Det är de där elaka dagisbacillerna han fått. Malin säger att dem är extra envisa. Hoppas att det inte håller i sig allt för länge. Han vill ju gå till dagis ju... Han är i alla fall hemma idag med sin pappa. Lite piggare men inte bra alls. Alvedonen gör dock susen och han blir helt vild.

Vid lunch tog Emma och jag lunch på stan. och efter det blev det en after aight latte. Det är grejer det! Nu har jag jobbar nästan hela eftermiddagen och än är jag inte klar! Men det är härligt, allt är härligt idag!

Ses i vårvädret!



Vår för ett år sen..

Ännu en helg avklarad


har sagt det förut och säger det igen, tiden går så fort. Snart har vi sommar och sol. Idag är det vårväder ute, trots den vita snön som ligger på marken. Luften är annorlunda, det är vårluft. Jag blir så glad och lycklig!

Helgen som gått har varit jättebra som de flesta andra helger. Natten hos min mor var mindre kul då min lilla pojke ville göra morgon redan klockan 4 på natten. Då är man som förälder inte så pigg och glad. Gissar på att det var nästäppan och att vi sov där som gjorde att han ville gå upp så tidigt. Vi tog i stället en lång tupplur på förmiddagen i över 2 timmar. Det var skönt och välbehövligt!

Senare på eftermiddagen var jag på statt på "Modell för en dag". Man blev sminkad och fotograferad där. Kläder och hårfix fick man själv ordna. Det var en kul grej att testa på, men sminkningen som jag fick där var jag inte alls nöjd med, och därför tycker jag inte att korten var något att ha. Trist!

Sen har helgen rullat på som den brukar göra. Poyan och Malin på lördagen och sen Hulta på söndagen.

Idag har Lukas varit på dagis själv i 2½ timme. När vi kom dit tyckte fröken att det var bäst att vi kom med in ett tag eftersom att han inte varit där på två dagar nu. Me han struntade i oss precis som vi hade trott så vi kunde gå direkt. Lilla pojken, så duktig!
Vi for vidare för att kika på lite bilar som vi är intresserade av. En saab och en opel. Det blev lite provköring, och opeln kändes jättebra. Så vem vet, den kanske blir vår inom kort. Nu är det bara körkortet som fattas för mig. Jäkla transportstyrelen!!! Jag vill ha mitt körkortstillstånd!
Har även hunnit med en kaffe och lite fika med Emelie, och vad ska jag säga, vilken vän :)

Nu ska jag jobba lite till sen gå hem runt 3 så Martin kan åka med Poyan till sthlm och hämta en bil.
Ikväll blir det tvmys med tjejerna i vanlig ordning.


Vildare än vildast


Vet inte riktigt vem som är mest vild här hemma hos mor min.. Lukas, Lillebror eller jycken Noowa?? Är det inte den ena så är det den andra som hittar på något bus.

Vi kom hit runt klockan 4. Lukas har varit på strålande humör hela kvällen. Busat och lekt massor! Speciellt innan läggdags, då fick han vara nakenfis en stund och fick något tokspel och bara kröp omkring här, full av bus och skratt. Härligt att se! Efter lite om och men så somnade han i alla fall nere i gillestugan.
Nu ska även den andra busungen, min lillebror sova, då kanske det blir lite lugnare i detta hus!

Nu ska vi vuxna kika lite på tv och moffa gotta. För min del bllir det sängen tidigt, man vet ju aldrig när lillpojken behagar att vakna i morgonbitti.

Ha en bra fredagskväll!




Vink vink!


Idag har Lukas haft sin dag nummer 4 på dagis. Igår fick jag och Martin lämna honom själv i ca 1 timme så han fick äta mellis där och leka lite. Vi fick sitta i personalrummet, jag hinkade i mig kaffe och Martin läste snuskiga barböcker.

Sen idag då, då lämnade vi honom vid 8.30. Även idag fick vi sitta i fikarummet, denna gång i 1½ timme. Jag hade med mig en bok som jag lånade på bibloteket igår och Martin fick nöja sig med katrineholms kuriren. I vilket fall så var det inga problem varken igår eller idag. Han älskar dagis, och då menar jag verkligen älskar! Idag vinkade han hejdå till OSS när vi skulle gå hem. Han ville vara kvar och var inte alls glad på att gå hem! Så det blir inga som helst problem för honom att vara där inte. På Måndag ska han få vara där ett par timmar själv medan vi är hemma. Ska bli spännande och känner jag mig själv rätt så kommer jag vara en orolig hönsmamma...

Jag sitter på kontoret nu, har jobbat klart det mesta men det har gått segt då internet är skumt idag. Efter att ha pratat med tele2 så fungerar det igen.

Ikväll ska jag och Lukas sova hemma hos min mor. Vi ska käka lite pizza och ha fredagsmys antar jag. Hoppas att Lukas sover länge i motgonbitti!!

I morgn ska jag kanske vara modell för en dag. Malin hade fått ett erbjudande men ska bort så jag fick frågan om jag ville ist. Så vi får väl se, men hjag behöver ha med mig 3 personer. Någon som vill???? Det är ju faktiskt helt gratis!

Nu ska jag jobba lite igen...




Egen företagare- På riktigt!


Poyan ringde mig ikväll och berättade att han längre inte vill ha kvar sitt företag Lasershop som jag jobbar på. Han erbjöd mig samtidigt att ta över det helt och hållet. Det blir därmed mitt företag. Jag kommer alltså att sköta precis allt själv och bestämma och driva det själv. Både spännande och skrämmande! Men det ska jag nog klara, det ska bli jättekul. Och mer lön blir det! :)

Nu ska jag lägga mig i sängen och klura på detta, mycket att tänka på är det!

Egen företagare? Ja-tack!


Min första utmaning

Berätta 4 saker du gjort idag:
1. Gått upp klockan 5 och matat en sur Lukas
2. Varit på dagis med Lukas
3. Skrattat med Emelie
4. Lagat plättar (Fast det är onsdag idag och inte Torsdag)

Berätta 4 saker du har på dig just nu:
1. Bh
2.
Skortklänning
3. Leggings
4. Tofflor

Skriv ner 4 saker du hatar: (justnu)
1. Huvudvärken som jag har
2. Att jag inte kunde gå till frissan igår som jag skulle
3. Mitt godisbegär!!
4. Att jag inte har något godis hemma (haha, säger ju att jag har godisbegär)

Skriv ner 4 saker du älskar:

1. Lukas
2. Martin
3. Min familj/vänner
4. Godis

Skriv ner 4 personer som ska göra denna lista
1. Jessica
2. Linnéa Bergsten
3. Syster Moa
4. Dessan

Dagis sätter sina spår


Idag var det alltså dagisdag nummer 2 för Lukas. Även idag gick det jättebra, han kommer att bli en perfekt dagispojke! :) Idag fick även två andra barn vara med inne och leka lite, men Lukas är somsagt inte någon "leka med andra pojke" så alla lekte med olika saker. Inga slagsmål i alla fall, alltid positivt. Sen hände det dock en liten olycka, den andra pojken på 2 år råkade springa in i Lukas eller dyligt så Lukas ramlade och fick ett jack över sitt ögonbryn. Hörde bara ett gallskrik, men efter att ha fått vara i min famn i 5 sekunder var det bra igen. Dagis måste ju sätta sina spår. Början på sår och blåmärken :)

Efter dagis gick vi hem och åt lite lunch tillsammans, jag gick sen över till grannen Emelie för lite tea och bulle, många skratt blev det också i vanlig ordnig. Emelie hade tråkigt hemma så hon följde med mig till kontoret en sväng, sen blev det stan för lite inhandling av saker till Lukas kollage som han ska ha på dagis. Har suttit nu med det ikväll och fixat lite, jättekul är det, mycket klippa och klistra. Och eftersom att Lukas gillar katter så mycket fick det bli några klistermärken också, sen har ju jag fått rita också, vilket inte är min stora talang. Blev i alla fall klart precis nu och jag blev nöjd :)

Emma.e kom förbi en sväng förut också innan hon skulle till den andra grannen Emma.h. Nu sitter jag här och har huvudvärk så ska nog ta en powernap på en kvart. Måste ju vara pigg till kvällens säsongspremiär av Grey´s anatomy. Spännade ska det bli!

Bjuder på en dagispojke och på kollaget som ska pryda Lukas hörna på dagis.






Ha en fortsatt trevlig kväll!

Dagisdag 1


Nu är första inskolningsdagen på dagis avklarad för vår lilleman. När vi kom dit var han först lite tveksam, han kände väl på sig att det var något lurt på g. Det var bara vi och hans dagisfröken där inne, alla andra barn var ute och lekte. Han hittade i alla fall lite leksaker som han gillade och vips så var bara jag och Martin luft :) han sprang omkring överallt och var på strålande humör. Dagisfröken följde med honom och han verkar gilla henne. Vi satt på golvet för oss själva medan dem lekte lite här och var. Så dagis fick mycket väl godkännt betyg av honom. Vår lilleman har blivit så stor!

Jag sitter på jobbet och snorar! Att det aldrig tar slut, denna förkylning alltså. Jag är konstant täppt samtidigt som snoken läcker hela tiden. I morse när Lukas vaknade var det riktigt hemskt, och nässprayen var slut!! Tror jag vände upp och ner på hela vår lägenhet efter Lukas bebisnässpray. Efter 6 sprut i vardera näsa lättade det upp :) är man desperat så är man! Nu har jag i alla fall inhandlat nässpray så att jag har hemma.

Vad som händer senare idag återtår att se. Jag skulle ju till frissan idag men det var ju dagis idag vilket jag helt glömt bort när jag bokade tiden. Vi kanske ska ta en tur till Öb ikväll och handla lite billigt kraffs. Ljus tex, väldigt viktigt att ha hemma.

Nu ska jag jobba det lilla som är kvar sen bege mig hemmåt till mina pojkar!



"Ge tusan i min badleksak"

På dagis lär det väl bli en del bråk om leksaker om jag känner vår Lukas rätt!


Tv-mys

Idag var jag och Martin på dagismöte. Vi pratade lite om hur allt går till på dagiset osv, vi fick även berätta lite om Lukas och sådär. Den fröken som vi pratade om verkade jättebra, så det känns ju positivt. Lukas fick inte följa med idag utan han var hos Emelie och busade. I morgon börjar själva inskolningen, så då ska ju självklart Lukas följa med. Ska bli spännade och se vad han tycker.

I eftermiddags var vi på en husvisning borta. Vi ville mest kika på det för skojs skull, inget hus som vi direkt är intresserade utav. Det var ingen rolig planlösning alls, kändes som en lång korridor. Men alltid kul att titta och få lite insperation.

Eftersom att det är Måndag idag ska såklart tjejerna komma till mig ikväll för lite tvmys i vanlig ordning. Cicci skulle visst följa med också, trevligt! Sen blir det till att nanna kudde tidigt så Lukas fått för sig att vakna tidigt på morgonen numera. Vad är det med smått folk? Sova som är så skönt!

Nu ska jag koka tea och duka fram daimtårtan! ;)

RSS 2.0