Då var det gjort.


Nu ligger Iysse också i en kista under den kalla marken. Hon var så fin, hon såg så fridfull ut, inte alls som Jeenge. Det såg bara ut som att hon sov. Så nu ligger de där alla våra fina 3 katter. Hoppas verkligen att de är på något bra ställe där de trivs. Eller att det bara är svart och att lidandet är över.

Ikväll ska vi inte göra något speciellt. Jag ska hoppa på cykeln och trampa till konsum. Ska handla lite gotta och hyra en film. Det är ungefär vad vi orkar med. I morgon ska jag till mor min tidigt för att ha en bakdag. På Söndag firar jag att jag fyller 23 år. Jag fyller egentligen på Tisdag, men Söndag är en bättre dag. Då är alla som vill välkomna :)

Nu blir det myskväll med film och kattminnen <3





Den sista vilan.... <3



Så var det ingen kvar


Klockan 4 idag avslutades Ilysses 4-åriga liv. Hon hade på bara ett drygt dygn blivit kraftigt försämrad. Hon kunde inte stå alls på sina svaga ben, hennes njurar hade börjat ändra form och hennes kroppstempratur var oroväckande låg. Utan Jeenges obduktionssvar tog vi beslutet att få hennes lidande att sluta. Veterinären gav Ilysse efter många pussar och kramar sprutan som tog slut på lidandet som bara skulle ha blivit värre.

Nu sitter vi här, i en tyst lägenhet utan en endaste katt. Vart tog våra två fina pälsbollar vägen, varför kunde inte dem få fortsätta dela med sig av alla sina tokheter och skratt. Vem ska nu ligga och kurra tätt intil mig om nätterna nu när Ilysse inte längre finns? Jag kan inte tänka mig ett liv utan katter, men jag vill inte ha någon annan katt, jag vill ha tillbaks mina katter som längre inte finns. Allt känns så tomt, och så orättvist. Ni fattas Mig, Oss.

Jag är som vanligt, jag skrattar och jag skämtar. Men inom mig växer bara sorgen mer och mer. De var mer än bara katter för mig, de var en del av vår familj. De har givit oss så många skratt och roliga minnen. Jag kan bara inte förstå att jag aldig mer ska få röra vid mina underbara vänner. De finns inte längre, de är borta för all framtid...

Endast ett minne blott.. Jag vill inte glömma!


Ta ett svårt beslut


Hur tar man et beslut om att avsluta sin katts liv?

Pratade nyss med veterinären, Ilysse tillstånd är nu likadant som Jeenges var när vi åkte in med honom. Hon kan med andra ord inte stå på sina ben utan att ramla ihop och krampa. Svaren från obduktionen har dem skyndat på så att de kommer komma idag, senast i morgon. Trots att det kommer är chansen väldigt liten att det går att rädda llysses liv då hon redan är så pass dålig. Allt går så fort, det är så otäckt. Det finns ingenting dem kan göra, det är inte ens säkert att det går när svaren på Jeenge kommit. Så veterinärerna bad oss att tänka över om det bästa inte är att avliva henne redan nu fär att befria henne från smärtan som dessutom bara kommer att bli värre :(

Förstår inte hur mycket man ska orka med. Två katter inom loppet av 1 vecka. 3 katter inom loppet av 1 år. Vad har dessa underbara katter gjort för att förtjäna detta? Och vi, varför kan inte vi få ha kvar våra katter?

Ilysse har följt hela mitt och Martins förhållande. Vi skaffade henne bara någon månad efter det det blev vi. Hon har alltid varit med oss, och nu ska hon försvinna.




Ilysse


Så var det visst dags igen. Jag förstår inte hur jag ska orka med detta! Ilysse insjuknade i morse, hon började spy och var allmänt slö. Jag ville absolut inte ta någon risk, och ringde direkt till veterinären. Vi fick en akuttid. Martins föräldrar kom genast in till stan så att vi kunde åka iväg.

Efter 2½ timme kommer slaget i magen. Ilysse är lika sjuk som Jeenge var. Skillanden är att hon är i ett tidigare stadie. Men med Jeenge gick allt så otroligt fort, därmed ser inte Ilysses chanser så goda ut. Vad veterinären nu ska göra är att skynda på svaret på Jeenges obduktion, och därmed kanske ha en chans att stoppa det elaka som härjar i Ilysses kropp. Jag ber till min Gud att det ska ordna sig för henne, att hon ska få komma hem igen, och att jag inte ska behöva gräva ner henne i den kalla jorden också.

Allt är bara upp och ner nu, det känns otroligt tung!


Älskade älskade Du!

Sov gott!


I morse rinde dagis och bad mig komma och hämta lillemannan. Han var dålig i sin lilla mage och dem vill inte riskera att det är magsjukan som härjar och smittar alla dagiskamrater. Helt förståligt! Men vår lilleman är hur pigg och glad som helst, så ingen magsjuka här inte. Nu sover han och jag får passa på att arbeta lite.

I eftermiddag ska vi ta cykeln och trampa bort till min mamma där det bjuds på mat. Potatisgratäng och kassler. Sen ska vi öven planera för vår bakdag som vi ska ha på fredag. Det ska bakas godsaker inför min födeledag nästa vecka. Vi ska prova på lite nya saker, det ska bli spännande. Och gott om inte annat :)

Igår begravde vi i alla fall får lilla Henke, det var inte trevlgit på en fläck. Det var inte han som låg där i den där kartongen som vi fick hos veterinären. Hans mage var uppskuren och ihop sydd, och värst av allt var att han verkligen luktade död. Jag satt i bilen hela vägen till Hulta med kräken i halsen :( Martin snickrade ihop en kista, precis som han gjorde för mindre än ett år sedan åt Liannah. Jag grävde hans grav där han nu ligger och blir jord. Allt var bara så hemskt! Han fick 3 stycken vitsippor, en för mig, en för Martin och en för Lukas.

Lite oroväckade är att Ilysse har spytt en hel del idag. Har pratat med veterinären, men de tror inte att det är något. Vi skulle avvkta och se. Det vore ju katastrof om det är något med henne nu också!




Sov gott Jeenge!

Torka tårarna min vän.


Fy vad krasslig jag är idag, halsen är torr, och jag känner mig yr.

I eftermiddag ska vi hämta vår tjockismisse, han ska få begravas ikväll. Det är så jobbigt. Jag vill inte se honom iskall efter att ha legat  en frys i 2 dygn,  jag vill inte lägga ner min älskade katt i den kalla jorden, för att sen aldrig få återse honom igen. Jag vill inte!

Nej, idag är jag ur balans!


Vrider och vänder


Inatt har jag sovit hur dåligt som helst. Det känns som jag varit vaken hela natten, fast jag såklart sovit också. Tyckt mig se Jeenge, höra honom kraffsa på balkongdörren. Så skum känsla och det går kalla kårar genom mig. Lukas ville gå upp 4.45, precis när jag började komma till ro.

Cyklat och lämnat lillemannen på dagis som prevcis som han brukar sprang glatt till sin dagisavdelning. Själv sitter jag på kontoret, har nästan ingenting att göra. Ska strax cykla iväg och skicka lite paket.

Vad som mer står på schemat idag är färgning av hår hos frissan, ska även träna ikväll- är på tok för länge sedan jag gjorde det. Och eftersom jag inte klarar av bantningsdieter får det bli träning.

Nu ska jag jobba vidare!

Dumma gift!

Förstår om ingen orkar läsa det här, vem bryr sig egentligen om en katt. Men det här stämmer så bra in på Jeenges förlopp, jag känner mig hundra på att det är det han gluffsat i sig.

Glykolförgiftning
Det alla djurägare inte känner till är att etylenglykol är extremt giftigt för hundar och katter. Glykol smakar sött och gott, och därför slickar djuren gärna i sig vätskan om de kommer åt, (även utspädda pölar ute).

Den dödliga dosen för en katt är 1,5 ml per kilo kroppsvikt  vilket gör 0,75 cl för en 5 kg katt.

Glykol bryts ner i levern och de nedbrytningsprodukter
som bildas är giftigare än etylglykolen i sig.
Nedbrytningsprodukterna orsakar kraftiga obotliga njurskador och även påverkan på hjärnan sker så att djuret verkar berusat

Förgiftningens olika stadier

Glykolförgiftningen förlöper i 3 olika stadier. I det första stadiet som kommer inom 30 minuter till 12 timmar ses slöhet, vinglighet, illamående, kräkningar, ökad törst, och ökat urinavgång. Vid kraftigare förgiftningsfall får djuret kramper, blir medvetslöst och dör.
I det andra stadiet som kommer 12 till 24 timmar efter intag verkar symptomen att avta och djuret mår mycket bättre.
Då intaget av glykol inte varit så stort, kan det första och andra stadiet passera utan att djurägaren förstår att djuret är förgiftat.
Det tredje stadiet kommer efter 24 till 72 timmar. Då njurarna inte fungerar längre drabbas djuret av urinförgiftning. Urin produktionen minskar eller upphör. djuret blir mycket dåligt med nedsatt kroppstemperatur, kräkningar och ibland påverkan på hjärtfunktionen.

Diagnos av glykolförgiftning

I det fall när ägaren inte sett att katten eller hunden fått i sig glykol kan det vara svårt att ställa diagnosen etylenglykol-förgiftning. Liknande symptom kan man få vid mag eller tarm katarrer, inflammation i bukspottskörteln eller vid andra njursjukdommar.
De blodprov som tas visar tecken på njurskada och då är man redan i tredje stadiet och djuret går kanske inte att rädda.
I många fall kan man ställa dignosen på ett urinprov, då det utsöndras rikligt med oxalatkristaller som man kan se i mikroskop, tyvärr är det så att diagnos ställs efter obducering.



Fy vad less jag blir!

Minnet av dig!


Från barnsben tillsammans. Och nu endast ett minne blott!


Jeenge


Det som inte får hända har hänt igen. Åter igen har en utav våra katter lämnat oss.

Jeenge "Henke" kunde inte inte reparera sig hos veterinären utan blev allt sämre nu under helgen. Hans njurar slutade fungera och all vätska hamnade i hans bukhåla, det tömdes, men kom bara tillbaka. Han fick svåra andningsproblem och led verkligen. Klockan 11 i morse åkte vi dit för att ta farväl av vår lilla tjockismisse. Jag höll honom tätt intill mig, pussade och kramde honom och berättade att han nu skulle till ett bättre ställe. Trots att han led så mycker var han endå med, han lyssnade och tittade på oss. Lukas fick för en sista gång krama sin bästa kompis. Det var en stor kram, och många fina klapp. Sen fick Jeenge sprutan som avslutade hans 1-åriga liv. Det gick på 3 sekunder, sen var han borta för alltid...

Jeenge ska nu obduceras, då veterinärena är helt ovetande om vad det är som kan ha hänt honom. Det enda dom kan säga är att det är någon typ av förgitfning, en förgiftning som gjorde att alla hans organ kollapsade. I morgon eller på tisdag kommer vi få komma och hämta honom, då ska vi begrava honom brevid Liannah (som för övrigt dog för 1 år sen den 9:e maj) där ska vi planerar ett träd över honom så att vi alltid kan minnas honom för den härliga och goa katt han faktiskt var..

Man ska inte ha husdjur, de lämnar så stora hål i hjärtat när de lämnar livet...


Blott 12 veckor gammal.

Vår fina Jeenge som vi alltid kommer minnas som vår tjockismisse som var otroligt rolig, knäpp, barnkär och allmänt mysig. Vila i frid nu du fina misse! <3

Röjdag!


Här är vi uppe med tuppen i vanlig ordning. Lukas slog upp sina blå runt omkring 5.30.  Martin har sovmorgon idag, och ska väckas 8.30. Klockan 09.00 ska vi vara nere vid kollonilotten för att ha röjdag. Mindre kul tycker jag, men kommer man inte dit får man betala en slant. Jag tycker ju personligen att man ska få gå dit och fixa när man själv vill. Lukas är i vilket fall på gott humör så förmiddagen där ska nog bli bra i vilket fall.

Igår kväll var Poyan och Malin här. Det blev pizza och monopol som alltid. Och känns som att jag inte ens behöver nämna att Poyan vann som vanligt. 4:e gången i rad. Suck! Nästa gång ska vi ta honom! I vilket fall var kvällen trevlg som alltid. Barnen lekte och skulle som alltid ha exakt precis samma leksak :) nu för tiden kan man inte annat än att skratta åt dem små liven. Lukas fick vändra rumpstumpen också, vilket resulterade i 4 olyckor :/

Nu ska jag och mitt busfrö till son (som promt ska stå up i soffan fast han inte får) äta lite frukost innan det är dags att sätta på sig arbetshandskarna.





Två söta busungar som inte vill vara med på bild tillsammans.

Tjing!

Ljus stanna kvar...


Har nyss pratat med en djurskötare om Jeenge. Hans tillstånd är detsamma som igår verkar det. Veterinären ska ringa upp mig under dagen och berätta lite mer ingående och se hur vi ska göra med honom. Det är så tomt här hemma när han inte är här. I går sprang Lukas omkring och letade efter honom också :(

Ska precis iväg och jobba nu, min väckarklocka ringde inte som den skulle!! Ikväll ska vi iväg, men vart skriver jag inte :) folk som inte ska veta kan läsa. he he.

Hoppas att ni får en strålande helg!

Snöyra


Äntligen verkar det som att snöyran början lugna ner sig. Nu kanske man kan sticka näsan utanför dörren utan att bli blöt?

Jag har nyss ätit min första potion med dietsoppan. Hör och häpna, den var riktigt god! Men som Martin sa " efter att ha ätit den i 7 dagar är den nog inte lika smarrig" och visst kommer det blir så. Men kan gissa på att även om jag åt pizza i 7 dagar skulle jag vara trött på det också! :) Frukosten i morse bestod av melon och två madariner. Kanske inte så spännande.

Jag har jobbat nu i någon timme, ska traska ner på stan nu för att skicka iväg lite beställningar. Ska även ringa veterinären för att höra hur det är med vår lilla tjockismisse.

Sen är det ju snart dags att hämta hem busungen. Vet inte om jag och Emelie skulle ner på staden sen efter kl 4 för att shoppa loss lite på H&M nu när medlemar har 10% rabatt på hela köpet. Kanske vore något? Behöver ju ha kläder till både mig och Lukas till Poyan och Malins bröllop som är väldigt snart.

Nu gick jag!



Här kommer som vanligt en bild som inte har någonting med inlägget att göra. Men tycker ett inlägg ser mycket roligare ut om det finns en bild med :)

En sjuk "Henke"


Vår stackars katt Jeenge, även kallad Henke har gått och blivit dundersjuk! Det började i förrgår kväll, han åt inte och vi blev sedan på natten väckta av att han kräktes en massa. Dagen igår sov han mest, och kräktes. Var sliten och seg. Vi avvaktade för tillståndet kändes inte så farligt.
Sen idag, då kan stackarn knappt stå på benen, stel som en pinne och ramlar så fort han försöker ställa sig upp. Helt matt, äter inte, dricker inte, kräks och är verkligen sjuk! Slängde mig på telefonen och ringde veterinären.

Vi fick en tid klockan 9. Har nästan nyligen kommer hem därifrån. Utan katt! Vad det är kan dem inte svara på. hans njurvärde är 10 gånger så högt mot vad det ska vara. Antingen är det någon form av njursjukdom eller så har han blivit förgiftad med något slags gift. Nu är han kvar där för observation och får massor av dropp. De ska under dagen ta fler prover på hans olika organ. Vad dem sa till mig så ser hans framtidshopp inte så goda ut! :( Vore otroligt ledsamt om han ska bli så dålig så att han inte överlever det här. Vill verkligen inte förlora en missa som ligger mig varmt om hjärtat igen!

Liannah har ju bara varit borta från oss i 1 år, låt nu inte Jeenge också försvinna!

Snälla ni, håll era tummar och tår för vår tjockiskatt!




Säker i bil!


När jag tidigare idag stod och låste min cykel kom det ett utlänskt par med en liten bebis, kan tänka mig att bebisen var omkring 1 månad gammal. Bebisen satt i ett nytt, fint babyskydd som Pappan bar, de gick bort mot sin bil, som såg ut att vara av den nyaste årsmodellen. Jag tänker då för mig själv att man inte ska ha så förutfattade meningar om utlänningar. Oftast, i alla fall jag tänker att de inte är så ansvarsfulla när det gäller mycket (pga att det är så i deras hemland) t.e.x i Thailand sitter ju barnen bakpå mopeder utan hjälm, 10 ungar på ett stort flak kommer i full fart, Mammor har sin lilla bebis i famnen i framsätet osv.

I alla fall, jag tänkte att det finns ju faktsikt utlänningar som förstår att det är viktigt att ha sitt lilla barn i babyskydd. Sen ser jag, att Pappan av någon anledning sätter babyskyddet med den lilla bebisen i, framåtvänd i bilen(!!!) det är ju helt livsfarligt! En sådan liten bebis har ju noll styrsel i sin nacke, huvudet är ju så stort. Vid en krock skulle det sluta riktigt illa.

Jag citerar från Barn i bils hemsida:

"Upp till minst fyra års ålder färdas barnet säkrast bakåtvänt. Helst ska barnet sitta bakåtvänt så länge det går att använda någon av de bilbarnstolar som finns på marknaden. Det är av stor vikt att inte vända på barnet för tidigt. Detta förekommer tyvärr i delar av övriga Europa vilket resulterat i att barn skadas allvarligt eller dödas i större utsträckning än som hade varit fallet med en bakåtvänd bilbarnstol"

Vi har Lukas i en bakåtvänd barnbilstol. Och det är för oss självklart! Hans säkerhet går ju före precis allt! Jag skulle aldrig förlåta mig själv om han skadades/dog pga att vi varit oansvariga och satt honom fel i bilen.

Sen vill jag göra klart för alla, så att ingen tar illa upp. Att det är självklart att även en SVENSK familj kan göra detta fel. Jag är inte rasist eller liknande bara för att jag skrev det jag gjorde. Det är bara den uppfattningen jag har.



- Här är det bakåtvänt som gäller!


Hur har ni era små i bilen när ni är ute och åker?

Soppdiet?


Ja tack!

Okej, jag ska vara ärlig, det varken ser gott ut eller luktar gott. Jag har två stora kastruller med denna soppa i på spisen i detta nu. Den här soppan, som mestadels innehåller grönsaker ska få en knubbsäl som mig att rasa i vikt. Om jag äter den i en vecka vill säga. Så alltså: Bara soppan, grönsaker, frukt och lite kött ska få mig att tappa 4-8 kilo på en vecka. Men då gäller det att hålla sig till "schemat" och inte fuska. Ska bli spännande och se om jag klarar av den här utmaningen.

Nog om soppan, den kommer jag ju få tänka på i en hel vecka!

Idag har jag jobbat, men inte mycket alls. Någon timme sådär, lagom! Sen har vi hunnit storhandla på coop, jag har köpt mig en ny telefon, en rosa Samsung touchmobil (bild nedanför) sen har även Emelie kommit över på lite fika och skvaller, och det kan man ju inte få för mycket av!

Här hemma har det städats, tvättats, diskatsx3, lagats mat, badat lillemannen. Och där emellan har det varit mys och lek med Lukas såklart.

Nu väntar jag på att soppan ska koka klart, sen blir det filmmys med en mango eller två!

Härligt att äntligen ha en mobil som fungerar!


Nu: Mot soffan!

Får det lov att vara en kopp tea?


Idag var det morgon tidigt hemma hos oss. Närmare bestämt klockan 04.48 var det dags att stiga upp, det var lillemannens önskemål. Bara att lyda! Tur för mig att jag har en gullig son som nu för tiden älskar att mysa. I en timme låg han raklång på mig och myste, kärleken kan inte beskrivas i ord.

Dagis var ett kärt återsende idag, han bara sprang med sina små ben emot dörren och sa " Dää däää däää", att säga hejdå till mig var det inte tal om :)

Har jobbat lite idag, men var snabbt överstökat. Skönt att ha ett så pass fritt arbete, så att man kan styra det hela själv som man vill. Jag hoppade sen på cykeln för att ta ett x antal koppar tea med min mor som är hemma med en sjuk Alexander. Sen fick jag ett ryck och gick djulöalé med Noowa, vi var ute i över en timme, otroligt skönt! Noowa var jätteduktig och var fsktiskt riktigt rolig att promenera med.

Ikväll ska det storhandlas mat, sen var det tal om att äta middag hemma hos mor min. Då blir Lukas glad!



En liten farbror förra sommaren <3

En basker som Lukas kan ha måste inhandlas. Hur sött är det inte!?

Härlig dag lider mot sitt slut!


Nu börjar det skymma ute, Lukas sover och jag sitter här hemma i min ensamhet. Martin är och spelar innebandy med Marcus, precis som han alltid gör på måndagar. Själv ska jag kolla runt lite på nätet, sen blir det Spårlöst.

I eftermiddags tog vi bilen till Susanne som fyller 42 år idag. Där bjöds det på tårta och fika. Lukas var på strålande humör och busade runt överallt, allra helst ville han vara i den förbjudna trappan! Efter att ha varit där någon timme tog vi bilen vidare hem till Mor min. Där busades det ännu mer, och slutade sedan i tårar när vi skulle åka därifrån. Lukas älskar verkligen sin Mormor.

I morgon är det dagis för Lukas som gäller, och vi vuxna ska jobba. Jag ska även försöka tvinga mig själv till att tvätta fönsterna. Jag tänker det varje dag när solen ligger på (när man ser all smuts) men sen "glömmer" jag bort det lika fort igen.




Visst är Lukas nya dress söt? :) Kunde inte motstå den när jag såg den på Lindex för endast 39 kronor!

Du underbara sol!


Vad glad jag är idag, jag får en härlig känsla som sprider sig i hela kroppen. Anledningen till det är det underbara vädret, den härliga solen! Idag är väl alla som jämt är så lyckliga ännu mer lyckliga!

Jag sitter på kontoret just nu, ska snart ta cykeln och trampa hem och äta lite lunch med mina pojkar. Dem är hemma idag, Lukas är feberfri idag men fortfarande lite hängig, så idag är det en "kurerar sig dag".. senare i eftermiddag ska vi åka till Martins syster Susanne som fyller år. Skönt att ha något att göra på eftermiddagen, de brukar annars vara så långsamma.

Innan kalaset hoppas jag på en latte eller två. Är hög tid för det nu! Emelie!

SOLEN, NU KOMMER JAG UT!



Ha det gott!

Myskväll..


.. men mig själv står på listan för kvällen. Jag har hyrt en film för ynka 15 kronor och köpt mig en coca cola light samt en mango. Så roligt ska jag ha det! Jag vill ha sötsaker!!!
Lillemannen ligger i sin säng sen en kvart tillbaka, han sover redan där inne. Det tar på krafterna att ha feber, stackars liten.

Den här dagen har varit otroligt seg, klockan har nästan stått stilla. Vi har bara varit inne och myst idag, var bara i väg en sväng och tvättade bilen. Det tyckte Lukas var väldigt kul! Sen åt vi lite strips, kyckling och bearnaisesås till middag, smarrigt värre.

I morgon blir det hemmadag för Lukas, bilen ska in på service och en annan ska väl jobba järnet. Mycket beställningar har rullat in under helgen.

Nu ropar soffan på mig!


Ledsen liten sjukling!

Helgen i bilder



Då har åter igen en bra helg passerat, bara denna tråksöndag kvar.

I fredags umgicks jag med Emelie i stort sett hela dagen och kvällen. På dagen traskade vi lite på stan och drack lite tea hemma hos mig. Hon följde sedan med och hämtad Lukas på dagis. Sen var det bara hem och börja fixa och dona. Klockan sex sen kom Emelie, Leo och Cicci över på lite mat. Potatisgratäng med fläskfilé i rosepepparsås blev det. Vi drack ett par cider och hade det trevligt. Närklockan närmade sig åtta gick vi tjejer över till Cicci för att fortsätta kvällen. Meningen var att vi bara skulle ta det lugnt framför tv:n med lite vin, men jag och Cicci hamnade på Harry´s till slut. Där var det mycket trevligt, dansade och hade oss. En lyckad kväll om jag får säga det själv :)





I lördags vaknade jag med en huvudvärk runt klockan nio. Men pigg och allert som man är så traskade vi ändå ner till kollonilotten för att fixa lite. Vi tog med oss alla krattor och tillbehör, Lukas har ju också en kratta och den är väldigt populär må ni tro. Vi var där i någon timme innan vi gick hem för att äta lite. Sen sov jag och Lukas middag. Framåt kvällen kom Poyan, Malin och Linnéa hit. Vi käkade pizza och spelade monopol, och för tredje gången i rad vann Poyan!






Idag är Lukas sjuk. Han är relativt pigg men han har feber och är hostig/snorig. Vi har inte alls kul idag. Vad gör man en dag som denna? Ska väl börja med maten om inte allt för länge, sen blir det lugnt hela kvällen.

Hoppas att Ni har haft en bra helg!



Fredagsmys


Ikväll blir det lite fredagsmys med Emelie och Cicci verkar det som. Även Martin och Leo får vara med en stund på ett hörn. Det blir lite mat och någon cider alt vin. Sen avslutar vi kvällen med bara lite tv/film-mys. Det låter som en bra kväll i mina öron.

Martin och Lukas är på vårdcentralen just nu. Han hämtade honom på dagis. Då han har hostat väldigt mycket till och från vi kom hem från Thailand tyckte vi att det var dags att kolla upp det nu. Inatt har han hostat konstant känns det som. Mammas stackars plutt! Får se om Martin lämnar honom på dagis sen igen eller om han får vara hemma.

Jag måste ta tag i att tvätta våra fönster här hemma också! Ser förfarligt ut när solen ligger på! Fyfy på mig!





Ha en trevlig helg folket!

Denna huvudvärk


Jag har under hela dagen haft så himla ont i huvudet. Alnednigen till det är att jag försöker skippa godsaker. Jag är bara inne på andra dagen, men ska verkligen försöka hålla mig till att bara äta godsaker en gång i veckan, t.ex lördagar. Jag erkänner, jag är sockerberoende, jag skulle kunna sitta med en skål godis i handen hela tiden. Det finns liksom inget stopp. Och efter att ha fått barn så är kroppen mindre vacker, lägg sedan till en massa godis på det. Inte fint eller bra alls! Så, istället får jag stå ut med huvudvärken, som förshoppningsvis försvinner snart... Nu sitter jag i alla fall här med lite vindruvor, mer än gott!

Eftermiddgen spenderade vi i hulta. Vi åkte dit för att låna lite redskap som vi behöver ha nu när vi ska röja på kollonilotten. Sen åt vi lite pannkakor innan vi åkte hem. Nu har jag nyss kommit hem efter att ha varit hemma hos Fia som har valpar hemma som är drygt 3 veckor. Hur söta som helst, tog såklart med kameran och knäppte ett par kort.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa min tidning. Hoppas huvudvärken försvinner!





Du lilla


Under reklamen av Grey´s Anatomy kollade jag lite på texttv där jag hittade en "artikel" om en 15 månaders pojke som avlidit efter att ha blivit påbackad av en bil. Fy säger jag bara, kunde inte sluta tänka på det under hela programet sen, och gör ännu. Så himla hemskt, den lilla pojken var lika gammal som Lukas är nu! Läste sen nu på nätet att det var hans egna pappa som hade backat på honom, av olyckshändelse. Det måste ju göra det hela ännu värre för den stackars familjen! :(

Nej fy, nu kommer jag inte kunna sova inatt!! Stackars stackars lilla pojke som fick lämna livet allt för tidigt och hans familj som nu kommer få leva med sorg! :( :(


Vet inte vad jag skulle ta mig till om Vår lilleman försvann!!

Tröttmössan


Nu har äntligen den lugna kvällen börjat. Lillemannen ligger nerbäddad och sussar sött med sin älskade snutte. Själv sitter jag och snokar runt lite på olika bloggar, alltid lika spännade och se vad andra sysslar med om dagarna.

Mötet med revisorn idag gick bra, men nu förstår man verkligen hur mycket det är som man ska göra för att det ska gå rätt till. Det skulle jag aldrig klara av själv! Mötet tog över 1½ timme, efter det blev det kycklinsallad och en latte med Emelie på stan. Tog sen en tur till Åkes skor och köpte dem fina stövlarna som jag nämde i tidigare inlägg. Sen var klockan "hämta Lukas". Han var på mindre bra humör idag, mest gnällig och klängig. Men vi tog i alla fall cykeln bort till min mamma. Där blev det lite mat, och efterrätt!! Lukas som aldrig brukar få en massa godsaker blev gensast erbjuden både det ena och det andra. Och det tackade ju inte han nej till direkt.

Nu verkar det som att det ska bli en promenad med Emma. Satt just och tänkte på att jag ville ut och röra på fläsket, och så frågade hon :) Gud så skönt!


Finaste lillemannan....


Kollonilott


Jaha, då var vi med kollinilott då! :) Vi valde nog den som det krävs mest arbete med, men det var verkligen den jag fastanade mest för! Så nu är det bara att sätta igång!

Emelie bara skrattar när jag säger att vi har skaffat kollinilott, att det är så vuxet. Jag vet att du kommer vara avundsjuk sen i sommar när vi får en massa jordgubbar, potatis, morötter och allt vad det nu ska bli! ;) sådetså!

Idag ska det komma en reviron till kontoret och prata lite. Jag kommer antadligen att anlita henne då jag inte kan sköta allt det där själv. Nervöst! Sen blir det förhoppningsvis en latte med Emelie i det fina vädret. Sen ska jag köpa ett par rosa, jättefina gummistävlar. Det kommer att behövas när vi ska jobba nere i kollonilotten minsann.

I eftermiddag ska vi trampa bort till Mor min och få lite mat i magarna. Ska även hinna med att gå till trafiskolan för att köpa en Övningskörningsskylt, för nu är det äntligen dags!

Allt för mig nu!



Titta där!


Cykelturen igår blev lyckad! Lukas älskade det ännu mer nu än vad han gjorde när vi cyklade förra året. Jag hörde hela tiden bakom mig " Dä, däää, dääää, titta däää" haha, sköning! Mycket kul att titta på när man cyklar minsann. Hemma hos min mamma fikade vi lite så fick Lukas lite mormor-bus. Vi stannade bara lite drygt en timme, sen var det dags att trampa hem för att laga mat. Skönt nu när det börjar bli vår så att man kan cykla iväg bara en sbväng sådär.

Eftersom att cykelturen var så kul igår tog vi cykeln till dagis i morse. Idag ska det jobbas, eller ja det jobbas redan för fullt! Mycket att göra idag, och förberedelser ska göras då en revisor kommer i morgon och ska prata lite. Ska snart ta en liten fikapaus, ska träffa Emelie och ta en fika på sultans. Härligt!

Nehe, om man ska ta och göra lite nytta innan det är dags att hoppa på cykeln igen!


Vilket vårväder!


Vädret idag är ju helt fantastiskt, vad glad och lycklig man blir när man tittar ut, och ännu mer när man är ute!
Jag har jobbat idag på förmiddagen, stressigt och massor att göra. Dagis har planeringsdag idag, så idag får vi turas om att vara hemma med lillemannen. Martin är med andra ord iväg och jobbar nu.

Så fort lillemannen har vaknat efter sin middagslur ska vi ta cykeln och trampa iväg till Hallandsgatan, där bor mor/mormor. Där hoppas vi på lite bus och kanske till och med middag. Om inte annat så är vi nöjda med att få ha tagit årets första cykeltur :) hoppas att Lukas tycker om det lika mycket som han gjorde förra året.

Ikväll hoppas jag att min kära vän Emma Eriksson kommer över på en kopp tea eller två. Jag vill ha Håkans bar sällskap, så hon får helt enkelt se till att komma hit! Emelie, som jag också mer än gärna vill träffa jobbar ikväll. Hur tråkigt för mig som helst. Känns som evigeheter sen vi träffades och gjorde det ordentligt! I morgon SKA vi ses!




Nu gick jag!

"Vi visar dig"


I fedags när vi var på spahotellet sov Lukas hemma hos Poyan, Malin och Linnéa. Allt hade gått jättebra och vår lilleman hade skött sig så bra så. När vi kom dit låg han och sov middagslur, direkt när han vaknade och fick syn på oss blev det stora tårar som var kvar länge. Tur att dem inte hade visat sig under det dyng han var utan oss. Han trivs så himla bra med dem. Speciellt Malin tror jag. För på kvällen i lördags när vi var där ville han bara sitta i hennes knä :) buse där! Precis samma sak är det med Linnéa när det gäller Martin. Det man hör från hennes mun när vi är där är "Baaaaartin, Baaartin" Så sött så att man smälter!

Igår kväll spenadera vi då somsagt kvällen hemma hos P,M och L. Vi åkte iväg till Mcd och käkade lite mat. Marcus, Elin och lille Isac förljde med. På Mcd ville Lukas bara springa omkring och upptäcka saker, tråkigt att sitta still i en stol ju.. Sen åkte vi tillbaka till P,M och L. Barnen fick leka lite, och till och med Isac var med denna gång, han har ju blivit stora killen nu och kan faktiskt åla sig fram. Lukas och Linnéa (speciellt Lukas) skulle ju ha precis allt det Isac höll på med. Vem vet, dem kanske vill visa honom på sitt sätt hur man ska använda alla saker. Som tur är Isac tålig och blir inte ledsen när de stora barnen tar hans grejer :)

Favoritleksaken just nu verkar vara Linnéas lilla minidammsugare. Hur söt som helst, men låter förskräckligt. Men vad gör det tycker såklart busungarna.



Mys, mys bara mys!

Fina fisken!


Martin har ju två stora akvarier här hemma med massvis av fisk i. Att fota dem fiskara är helt omöjligt. Inte ens med den bra kameran jag har. Men så var vi i en akvariebutik i lördags, och vips fick jag till en jättefin bild på en firre där!



Visst är han söt? :)

Scandic Skogshöjd...


. där spenderade jag och Martin fredag till lördag. Ett hotell med spa i Södertälje. Jag hade ju då ingen aning om vart vi skulle åka när Martin kom och hämtade mig i fredags på kontoret. Jag visste det inte förrän vi var framme ca 2 timmar senare. Jag kan säga att jag blev glatt överraskad :) kunde jag väl aldrig tro att min älskling skulle komma på bara sådär utan att jag sagt det!

När vi kom dit gick vi upp på vårat hotellrum, där väntade det massor av fina rosor och mouserande vin. Martin hade även köpt med jordgubbar. Efter ca 1 timme traskade vi ner till spa´t. Där tog vi ett dopp i bubbelpoolen och bara njöt, därefter satt vi och njöt ännu mera i ett par sköna stolar med en varsin drink i handen. Hur mysigt och skönt som helst. Och hur fräscht och fint som helst! Sen var det dags för en behandling. Duokuren hette den. En av oss fick först sitta i ett massagebadkar i 25 minuter medan den andra av oss fick peeling/skrubb över hela kroppen, därefter en helkroppsinpackning+huvudmassage. Sen fick man ligga inlindad i plast för att kroppen skulle suga åt sig inpackningen. Sen bytte vi, så vi var där inne i 70 minuter. Verkligen jätteskönt! Dämpad belysning och avslappnade musik. Jag somnade nästan under båda behandlingarna :)

När det var klart skulle vi precis få en smörjade lotion som avslut, men då fick Martin för sig att svimma mitt upp i allt. Han stod framför en byrå så han föll rätt in i den. Glaset med drinken for över golvet och han låg där helt okontoaktbar. Jag klappade honom hårt på kinderna och försökte få kontakt, även massagetanten. Jag blev verkligen livrädd! Efter högst 30 sekunder var han vaken igen, men fortfarande väldigt groggy. Sen tog alla sm jobbade hand om honom som en prins! Serverade frukt, dryck och la kalla handduka röver huvudet på honom.. Undrar om han verkligen svimmade? ;)

Han återhämtade sig sen i alla fall, men jag var orolig! Vi gick sen senare ner till resturangen och åt 3-rättersmiddag. Mmmm säger jag bara! Otroligt gott! Jag tog mig en drink medan Martin på mina order fick nöja sig med läsk efter svimningen!

Dagen därpå åt vi en välihgt god frukostbufé sen låg vi och njöt på spa´t någon timme. Efter lunch tog vi bilen och åkte hemmåt. Ett otroligt mysigt och skönt dyng på spa. Kan jag rekomendera alla att göra!





http://www.scandichotels.se/



Nu ska jag krypa till kojs snart!

Håll mitt hjärta!




Ni måste lyssna på den här otroligt vackra låten. Den här låten spelades på min Morfars begravning, en av min mammas bekanta sjöng den. Jag får rysningar när jag lyssnar på den.

Kort efter det att min morfar dog fick vi veta att vi var gravida med Lukas. Jag vet att jag då sa till min Mamma att jag skulle kalla bebisen för "Lillemannen" om det blev en pojke. Allt för att min Morfar kallades "Lilleman". Och så blev det en liten Lukas, och mycket riktigt kallar jag honom Lillemannen.


Äventyr


Om en halvtimme drar jag och älsklingen iväg på äventyr. Vad det är vi ska göra har jag ingen aning om :) jag har bara fått order om att packa en övernattningsväska. Det ska bli väldigt spännande och kul att komma iväg på någonting. Lukas, han ska sova hos Poyan, Malin och Linnéa över natten. Först ska Emelie hämta honom på dagis och ha honom i ett par timmar. Tack snälla ni! Allt har Martin fixat utan att jag vetat om det!


Har nyss tillbringat en halvtimme i telefonen med Tele2. Det mobila bredbandet är lika segt som en snigel och krånglar konstant! Hoppas att det ska hålla sig bra nu.

Kommer på mig själv att jag är en riktigt hönsmamma!! Jag verkar bara tro att det är Jag själv som klarar av att ta hand om Lukas. Skitnervös är jag nu när han ska sova borta. Tänk om han saknar mig, om han känner sig övergiven, tänk om dem inte gör rätt osv :) fast innerst inne så vet jag ju att våra vänner som Lukas känner hur bra som helst kan ta hand honom hur bra som helst. Han är i tryggt förvar!


Min påhittiga älskling (tror jag)

Vårpromenad


Nu förtiden om kvällarna när det är lite ljusare uta brukar vi klä på oss och traska ut. Vi brukar inte göra något speciellt, bara gå ut och gå omkring :) det är var Lukas gillar att göra, han går såklart själv. Allt är väldigt spännade att titta, peta och kanske till och med smaka på. Allra helst vill han gå mitt i vägen, men det går ju inte. Annars är alla cyklar som vi passerar väldigt spännade att titta och ta på.

I dag har Lukas haft sin morfar på besök, han kom hit efter jobbet och drack lite kaffe. Lukas tycker att han är väldigt rolig och var framme hos honom flera gånger och ville busa, kul att se tycker såklart jag. När han skulle hem ville Lukas följa med, han hämtade sina skor och skulle genast sätta på dem. Sötunge!

Ikväll är en sådan där tråkig kväll. Inget br på tv och inget alls att göra. Men imorgon står det visst något intressant på schemet, men vad det är, det vet inte jag. Martin ska dra iväg mig på något skoj verkar det som. Spännande!





Tjoo!

Påsken är över!


Nu är äntligen påsken över, om man får säga så! Har inte gjort annat än att ätit en massa skräp.
Länge sen jag skrev nu. Har verkligen haft fullt upp.

I fredags var vi hemma hos Poyan och Malin. Vi spelade lite monopol och hade det trevligt. Poyan vann som vanligt. Men nästa gång ska jag allt vinna.

I Lördags var vi i Hulta och åt lite påskmat med Martins alla släktingar. Trevligt och god mat. Fikat åt vi till och med ute i det fina vädret. Helt underbart. Vi åkte där i från runt 5, raka vägen till min mamma för att lämna av Lukas. Själva tog vi oss lite cider. Jag var hemma hos Fia med Emelie, Cicci och Emma.e. Var även fler folk där. Det var sisådär trevligt, ganska stelt om jag får säga det själv. Sen blev det Harrys då kön till Statt var på tok för lång, så efter 40 minuter tröttnade vi på att stå där och glo. Väl inne på Harrys var det kul. Mycket dans blev det!

I Söndags slappade vi hemma hos min mamma hela dagen. Hon fortsatte ta hand om Lukas fast vi var där. Hur skönt som helst. Att sova hos mormor hade såklart gått hur bra som helst.

Nu har vi nyss kommit hem ifrån vingåker. På dit vägen plockad vi upp Moa och Tim som följde med ut. Verkligen hur kul som helst. Var hundra gånger roligare när dem var med. Där har vi ätit en massa påskmat och ätit god efterätt. Lukas har varit på väldigt dåligt humör hela dagen. Hoppas verkligen inte att han är påväg att bli sjuk igen!!!

Ikväll hoppas jag på lite Håkans bar med Emelie..





Tjing!

Påsken är här


Tiden går fort. Nyss låg vi och badade i havet i Thailand på julafton, nu är det påsk! Vi firar inte påsken på någon speciellt sätt. Har lite gula tulpaner och påskliljor här hemma, inte mer än så. Skulle vi ha påskris med fjädrar här hemma skulle det se ut som en hönsgård här hemma med fjädrar över hela golvet. Då syftar jag på Lukas och katterna...

Idag har jag och Martin haft en heldag tillsammans med lite shopping. Blev en hel del må jag säga. Både jacka, skor och lite kläder. Härligt verkligen! Nu i eftermiddag har vi skjutsat på min mor så att hon fick handla lite. Medan hon sprang omkring med sin kundvagn på Willys var vi inne på ÖB. Lukas trodde att han ägde affären och allt som fanns där inne. Och att gå dit jag ville, var ju inte att tala om.

Nu har lillemannen legat inne i sin säng i nästan en timme och gnällt. Verkar som att han har svårt att stänga sina blå idag. Annrs brukar det bara ta 10 minuter.

Och åter till påsken. I helgen blir det påskmat hos hela tjocka släkten. Trevligt, och mättande! Lite alkoholintag ska också ske. Lukas ska sova hos sin Mormor på Lördag så att vi päron får ut och slira lite för ovanlighetens skull.

Lukas måste ju få vara påskkärring också! Heter det så när en pojke vill ha lite bus eller godis?

Glad påsk!

RSS 2.0