Plugg plugg!!



ojoj, ikväll måste jag plugga massor. Ska lämna in en inlämingsuppgift i Matte denna vecka och den 8:e oktober har jag prov i Naturkunskap! :P Phjuu!

För övrigt så ska vi på föräldrautbildning ikväll igen, skoj skoj! :) Det håller på i två timmer, sen blir det som sagt till att plugga hela kvällen!

Kom nyss in från en promenad med Tone hunden, det regnar lite så det var inte allt för skönt ute men har man hund så har man :) och skulle ju inte för något i liver vilja vara utan henne!

På söndag ska vi åka till Ikea med Martins päron. Farligt att vara där :) man hittar alltid så mycket man vill ha, som man egentligen INTE har råd med! :S Men vi ska iaf handla en spjälsäng med tillbehör, som min kära mor ska betala :) hon är bra snäll hon. Ska bli kul att inhandla lite saker, då känner man att det faktiskt är på riktigt! Att vi kommer få en bebis om 2½ månad! haha, känns konstigt. Men oj som vi längtar efter det där lilla livet!

Nu ska jag ta och hoppa in i duschen, har inte hunnit med det ännu : / har sprungit runt och städat halva dagen! :)

Jaja. Ha det bra!

God morgon.


happ, ny dag igen då. Länge sen jag bloggade nu upptäckte jag!

Har nästan nydligen stigit upp ur min sköna varma säng :P skulle mer än gärna ha kunnat lega kvar, men ska vid kl 10 traska iväg med Tonehunden till vetrinären. Hoppas hoppas nu att det är bra i hennes öron och att det inte behövs mer behandling.

Vad har jag hunnit med dom senaste dagarna då må tro? :) Har bland annat varit hos min söta farmor i vingåker. Vi var ute i skogen och plockade 15 liter kantareller :) askul att plocka svamp ju! och så var vi en sväng på factory outlet, min farmor köpte två tröjor till mig att "växa i" som hon kalla det :) hehe.

Igår var vi till förlossningsavd då jag har känt en kontigt känsla så dom tyckte vi skulle komma dit. Allt var tack och lov bra med den lille :) efter det gick vi och träffade Martins kompis lilla nykläckta bebis, så söööt så! :)

Senare i eftermiddag blir det fika med Therese och hennes lillkille Charlie :) trevligt! Nu är det snart dags att traska iväg!

ha en kanondag!

Fint väder och moccarutor.


Idag är det riktigt fint väder ute, så jag och Tone har varit ute på en långpromenad och kom nästan nyss hem. Härligt tyckte både hon och jag.  Nu har jag nydligen bakat moccarutor, det är mumma!! :) gjorde bara halv sats, annars ligger dom och möglar i skafferiet! Ingen som kommer och äter dom med oss ju :P

      

Igår var vi somsagt på föräldrautbildning.. Kan väl inte påstå att det var så värst mycket information som hade trott kanske, men det var väldigt trevligt att prata med andra gravida par som är ungefär i samma vecka som oss :) nu vet man att man inte är ensam om alla "besvär" som att springa upp på toa 10 ggr per natt, bli anfådd för minsta lilla osv! :) två ggr till ska vi dit så det är ju kanoners.

Pratade nyss med min farmor, blir en tripp dit i morgon. trevligt och skönt att komma ut dit och släppa allt här hemma :) få bli ompysslad som man faktiskt blir där :P hehe.
Nu tycker jag att min kära karl kan ta och komma hem, men nejdå, han har skola till 5, sen ska han träna direkt efter.. Så kan ju räkna med att se honom vid 6! :( Långt kvar! Men ska väl inte gnälla!

Nehe, om man ska ta och hitta på något? Blir väl något tråkigt i vanlig ordning. Tänk om man hade lite vänner i denna stad så man kunde ta en fika eller nått! :(

Jaja, ha en bra kväll! :)

Föräldrautbildning.


Happ, idag ska vi på föräldrautbildning i 2 timmar. Ska bli intressant! Vi ska gå ikväll och sen två ggr till framöver. Vi kommer bland annat att få se förlossningar på film :O! man börjar ju bli lite smått nervös inför förlossning, trots att det är 2½ månad kvar! Inget tanken kan vänjas vid tror jag! hehe.

Ska snart ställa mig och laga lite lunch. Korvstroganoff m. ris. Sen blir det promenad med Tone. parken eller vrinneviskogen? Det är den stora frågan :) tycker inte om dom promenader jag vet, vill hitta några andra roliga. Allt ligger ju så långt bort.

Annars är det lugna gatan som vanligt.

Nu gick jag! kram

Pussvänlig nos!


Om du inte håller med mig om att det här är en otroligt söt vovvenos är du dum! :)



Älskar min lilla vovve så det värker! Hon är sötast i världen!

höstmys.


Var nyss ute på promenad med Tone i vrinneviskogen, kom då att tänka på att det var färglatt vart jag än tittade. Så mysigt när löven är i olika färger, verkligen höst ute nu. Det tycker vi om.



Helgen har varit bra, jag och älskling gick ju då på bio i lördags, men den film vi hade tänkt se var trasig så det fick bli en annan, den var mindre bra. larvig humor. Men det var iaf mysigt att göra något med älsklingen, och mcd smakde bra :) evigheter jag åt där så det var faktiskt för en gångs skull gott!

Så var det en ny vecka nu igen. Dom bara springer iväg, gör inget speciellt men ändå så går dom fort. På torsdag ska jag antadligen åka till min älskade farmor och spendera natten där. Inte allt för ofta man är där, så det kan vara mys att bara vara där och så är ju maten toppen också ;)

Nu ska jag ta och diska, sen ska jag väl ta tag i pluggandet också. Matte står på schemat! :( inte min favorit direkt.

Kramkram!

Graviditetsvecka 28


Nu går du in i graviditetens sista tredjedel. Det är en spännande men också påfrestande tid, såväl psykiskt som fysiskt. En del kvinnor mår utmärkt under denna period, medan andra kan känna sig helt utmattade. Under dessa veckor kan du räkna med en viktuppgång på ca 4,5-5,5 kg, där barnet utgör ca 3-3,5 kg. Livmodern har under den senaste månaden växt ca 4cm och du kan känna ett tryck upp mot bröstkorgen. Detta kan ge en lätt obehagskänsla när de nedersta revbenen spänns ut.

Är du Rh-negativ görs en andra undersökning för att kontrollera om modern utvecklat antikroppar. Omkring dessa veckor görs ofta ett glukosbelastningstest, vilket innebär att man kontrolleras för att se ökad risk för graviditetsdiabetes. Även en kontroll av eventuell blodbrist görs.

Ditt barn är nu ca 25 cm långt från huvud till stjärt och vikten ca 1,2 kg. Det utvecklas och växer mycket snabbt nu. Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.




Antadligen inte så intressant för folk :) men en annan sitter ju varje vecka och läser vad som händer där inne. hehe.
Igår lyckade min Mor känna kotten sparka, och det tyckte ju såklart hon var kul, en annan känner det ju varje dag, ibland kanske lite väl mycket ;) skämt å sido!

Inatt har somsagt min busbror sovit över hos oss, har gått så bra så, han är oftast snäll! ;) han och jag satt och kollade på Shrek 3, den var jätterolig. Idag har vi varit på stan och shoppat lite till busungen. Var även på apoteket och köpte AMNINGSKUPOR!!! känns ju en aning tidigt kanske, men läcker ju som en annan fontän, inte alls fräscht kan jag säga.

Ikväll ska älskling och jag på bio. klockan 21.15 med närmare ord, innan ska vi käka på Mcd.
Nu ska jag ta mig ett bad sen ut med jycken!

Ha en trevlig kväll!

Go to hell!

Milk inc- Go to hell -Otroligt bra låt! :) verkligen min stil på musik, precis som alla andra milk inc låtar.

Kolla på videon, den är bra. fast hon är ju elak mot den stackars oskylda guldfisken! :( haha.

http://www.youtube.com/watch?v=_AvAwuwMdWQ

Annars då. Emmorna åkte nyss hem. Var väääldigt trevligt att träffa dom, det händer så sällan :( många skrattatacker åt dom konstigaste sakerna!!!



 Nu kommer snart bror Alexander till oss, så inte en lung stund idag inte. Ska ta med ungen ut på promenad med Tone sen blir det tacopaj till mat! :) Det gillar vi.

Nu ska jag byta vatten till våra fiskar sen invänta busungen.

Kram på er och ha en trevlig helg!

Hård mage!!!


Asså shit! Min mage är som en sten! Verkligen stenhård. Och har varit i någon timme nu, känns där efter också. Ungefär som träningsvärk. Livmodern håller väl på att träna upp sig inför förlossning. Hårdträning med andra ord! :)
Tiden går ganska fort måste jag säga, går in i vecka 28 på lördag, vilket betyder att det "bara" är 12 veckor kvar tills kotten kommer kika ut. Ja, plus/minus 2 veckor. I vårt fall blir det väl plus 2 veckor.

Länge sen jag skrev blogg nu ser jag- vet ju aldrig vad jag ska skriva om. Händer inte så värst intressanta saker. I morgon kommer Alexander hit och övernattar till lördag, så vi ska väl ha bus här i morrn kväll, sen på lördag dag ska vi ner på stan och köpa en höstjacka till honom ( hoppas han inte är för kräsen busungen! )
På dagen i morgon innan han kommer hit ska Emmorna titta förbi! Det blir trevligt, Emma.h har aldrig varit här hemma hos mig, och vi har bott här i över 1 år (!!!!) usch och fy vad man glider ifrån varandra mer å mer för varje år som går! Får det bli ändring på tycker jag.



Nu ska jag snart ställa mig och laga lite mat till Älskling och mig. Sen blir det slappkväll i soffan kan jag lova!! Jag har inte en bra dag idag, inte alls. Allt känns blääää! Men man måste väl få ha såna dagar ibland också antar jag.

Kram på er!

Tänd ett ljus


Tjuvlyssnade nyss på "tänd ett ljus" tycker den är så bra och fiin :) Brukar alltid lyssna på den månader innan juletid! Inget Älsklingen min uppskattar, men en gång fick jag lyssna iaf. Tycker egentligen inte att den är så julig av sig, det sjungs ju inget om tomtar och snö osv. Men nu ska jag hålla mig nån månad tills jag lyssnar igen, hehe.

Idag har vi varit hos vetrinären med Tone, och det är ju som alla med djur vet inte alls billigt! Så måste vetrinären söva hundskrället också!! Annars ligger hon inte still och låter honom titta noga, lilla skrumlan. Hon hade massor av svamp i båda öronen + att hon var jättesvullen i hörselgångarna, stackarn. Men nu har hon fått örondroppar så det ska bli bra igen!

 
En bild på lilla Tone när hon endast var 6 veckor! :) Gullevovve!

I morrn blir det till att gå upp tidigt för att åka till kholm och jobba på willys.

Nu ska jag ta mig lite juice sen nanna kudde.

Kram!

Barnmorskan


Idag ska jag till barnmorkan =) alltid lika kul. Hon mäter magen, tar lite prover och så lyssnar hon på kottens hjärtljud. Jag ska även passa på att fråga lite saker som jag tänkt på. Igår fick vi en tid för första träff för information om förlossning och föräldraskap. Spännande =)

I morse gick jag upp tidigt och åkte till arbetsförmedlingn, var där 5 minuter innan dom öppnade, annars får man vänta i flera timmar för att få hjälp. Och det gav ju resultat, jag var den som fick hjälp först!

Annars är det lugna gatan. Iaf för oss med fötterna på marken, inte för kotten. H*n sparkar mer än någonsin tror jag. Och det är inga snälla sparkar direkt! Och på kissblåsan HELA tiden! Har haft svårt att sova inatt pga det!! Man kan bli lite smått galen =) och andra gånger rör sig hela magen så att andra kan se det från flera meters avstånd =P cool, men lite skum känsla, väldigt svårt att förklara för någon som inte varit med om det själv =).. Man är ju lagon nyfiken nu på vad det är för en filur där inne. 3 månader får se till att gå fort nu!

Nu ska jag föna håret sen börja laga mat snart. Potatis, falukorv och senapssås. Goda grejer!

Ha en trevlig dag!   Kram

Alexander!!


Kom på nyss att min mamma frågade mig för någon vecka sen om jag kunde ha Alexander en helg ( kommer bara inte ihåg vilken ) och har såklart kommit fram till att det vore skoj. Han är väldigt rolig att ha på besök. Så ska ta och ringa henne snart och fråga!




Idag ska vi åka å storhandla på willys! tomt i vårt kylskåp nu må jag säga.
Och stackars Tone har fått en vetrinärtid! Precis som förra sommaren kliar hon sig i örona, och det bli bara värre å värre. Surt bara att det är så sabla dyrt!! Men klart vi mpste dit, vår lilla pumla!

Nu ska jag fixa och dona lite här.

Kram!

Tjock och svullen!


Inte nog med att jag inte längre kan smörja mina ben ( magen är ivägen!!! ) så upptäckte Martin igår när han smörjde mig att mina ben/fötter var svullna! Vet att man kan få det som gravid, och jag har såklart fått det :) haha, snyggt! Ja, mycket ska man behöva genomgå för att få sin bebis! Och det gör man såklart.

Jobbade igår, gick kanoners. Hade dock lite huvudvärk och så spydde jag upp lunchen ( lääänge sen jag såydde upp mat!!) Men annars var det lika kul som vanligt. Såg ut som en sliten katt gjorde jag också, det regnade först när jag cyklade till bussen på morgonen och när jag gick dit, då kan ni ju bara tänka er hur man ser ut! På kvällen åt jag och Martin hemmagjordpizza som han gjorde medans jag tog mig ett varmt bad och SOMNA där i! :) en film på det, någon konstig thriller om en hemlös snubbe. gick att kolla på men har sett bättre.

Ikväll blir det tacos, ska bli så gott! Jag och Tone var nyss borta på lidl och handlade gräddfil, var bara det som fattades. så fick ju lillvovven en promenad samtidigt! I regnet! Det börjar verkligen bli höst nu, löven börjar bli färggranna och det är ju så mysigt.

Neheee, om vi ska ta och börja med maten kanske, jag och kotten är hungriga! på tal om kotten så lyssnade vi på hjärtljudet igår! ojoj så högt och tydligt man kan höra nu, läste här om dagen att man kan om man har tur höra det genom att lägga huvudet på magen :) (ja, inte jag då såklart! Kan bli svårt. Men någon annan)

Jaja, ska sluta babbla nu. Ha en fortsatt trevlig söndagskväll.

Kramar!



När det är sånt här väder åker jag gärna tillbaks till Thailand!!!!!!
Hur härligt som helst där ju.

Dagen idag...


blir nog ganska så seg! Har inget alls inplanerat och Älsklingen går i skolan till 5.
Jag tycker att Elin ska höra av sig och säga att hon har Tuva, så att hon och Tone kan få busa. Annars blir det till att gå en promenad ensam med min lilla skatt. Blir nog så att vi cyklar bort till Vrinneviskogen så går vi en långpromenad i skogen där, det gillar hon =)



Så var det fredag igen, veckorna bara springer fram. Ikväll blir det mys med Älskling framför en bra film. Sen nanna kudde skapligt, ska ju upp och jobba i morrn, i kholm. På mitt kära Willys =) Så kom och handla utav mig i morrn vett ja.

Bläk så svårt det är att skriva blogg. Har absolut ingen aning om vad jag ska skriva om! Visst, det händer inte så mycket, men lite. Just hur man ska skriva för att det ska bli intressant att läsa. Och på senaste tiden har ju faktiskt ganska så många börjat läsa min blogg.

Sitter här och lyssar på hög musik, kotten i magen sparkar runt massor, undrar om det är för h*n gillar musiken eller inte =) vi hoppas på det första. På senaste tiden har man blivit så van att h*n sparkar mycket så man tänker inte på det nästan, sen på kvällarna tänker man " hmm, har h*n sparkat idag" för har man inte känt något blir man ju orolig ist. Men när det sparkas på urinblåsan ( vilket är en favorit ) så önskar man att det ska vara lugnt där inne ist!

Nej, nu ska jag föna håret för snart kommer Älsklig hem och då ska vi äta!
Ni får väl se till att ha en trevlig helg. Vad ni nu ska göra! =)

Kramar.

Pasta & promenad


Vad fort dagarna går nu för tiden måste jag säga. Trots att jag inte gör något speciellt.
Idag vaknade jag och Tone runt halv 10,  vi tog då en kort morgonpromenad, åt frukost. Runt lunch ringde Älsklingen och frågade om jag ville följa med honom och hans klasskompisar och äta pastabuffe :) han har alltid pratat om det där pastastället och hur gott det är! Det visade sig att han hade rätt. Kanongott! :)

Nu har jag nyss kommit in från en promenad med Tone, det blev en sväng runt strömmen idag. Tone hade fullt upp med att kolla på ankor och att springa och leta pinnar, så nu ligger hon däckad i sängen! Så söt så.
Ska snart sätta mig och skriva den sista frågan på inlämningsuppgiften i religionen, sen kan jag skicka in den till läraren :)

Ikväll ska vi käka pannkakor och jag ska kika på filmen P.s I love you. Har hört att den ska vara bra. Har något sett den?

Nu ska jag ta en sväng med dammsugaren (igen) sen kommer väl min sötnöt hem snart!!

Ha en fortsatt bra dag!
Kram!

PLUGG!


Nu e jag trött i bollen må jag säga. Har pluggat en massa idag :) Religion av alla ämnen. Kan ju faktiskt vara rätt så intressant men svårt att formulera sig själv i en inlämningsuppgift!  Annars har det inte hänt så mycket idag. Tog en cykeltur med Tone ( Hon ÄLSKAR att cykla ) vi kastade lite boll i parken och hon fick busa med ett par hundar.

Så har vi nyss ätit Älsklings supergoda chorizogryta :) nu blir det till att vika tvätten från igår sen idol på tv.

Har inget mer att skriva :) så byebye!


Bäst i test!


Ojoj. Har visat sig att vagnen vi har planerat att köpa är säkrast och bäst i test :) Det är ju toppen.

Nu ska jag ta tag i denna dag också. Hoppa in i duschen och sen fixa innan skolan.

Kanske skriver mer sen.

Tjiiing!

RSS 2.0