Sjuknäsor!


ja och Lukas är för tillfället sjuka här hemma. Stackars oss! Jag är snori halsen svider. Lukas hostar hela tiden, stackars min bebis. Och så lite feber på det för oss båda. Det är inte på topp här hemma!

Just nu kurerar vi oss lite med lite ars Winnerbäck på stereon, bra grejer! Man kan ju inte bli annat än pigg av att lyssna på honom.

I eftermiddag bjuds det på mat hemma hos Mor min. Om vi orkar vill säga! Det vore ju skönt att slippa stå vid spisen själv! Skulle kanske ha träffat Dessan idag också, men det får vi nog flytta till en annan dag. Typsikt! När man väl ska träffa någon så ska man vara sjuk!

Mja, annars har jag inte så mycket att skiva som vanligt! Kan inte vara många som läser här alltså! haha!


Nu ska vi mysa!


Plaska & dyka.

Så fort Lukas bara vaknar ska vi trapma iväg till badhuset för en halvtimmes plask och bus. Är verkligen jättekul att vara i badhuset med honom, han älskar verkligen att bada. Att "dyka" är en stor favorit. Efter badet blir det lite lunch och sen ska vi nog traska iväg till Kvantum för att handla lite gotta till helgen.

I helgen ska vi se till att hitta på något kul har vi bestämt! Martin kom med idéen om att vi skulle gå ut i morgon kväll bara han och jag medans Lukas skulle vara hos sin Mormor, men vi kom överrens om att vi tar det en annan helg. Istället blir det nog ett besök på IKEA för lite shopping, även lite annat smått och gott kan jag tänka mig att handla, Lukas beöver lite höst/vinterkläder nu när det brjar bli så ruggigt! Sen vet jag inte om vi ska hinna med en besök hos min farmor också, då skulle hon bli så glad.

Annars rullar dagarna på, vi gör inte så mycket, ändå går dagarna fort. Skulle så gärna vilja gå till någon öppna förskola med Lukas men vill ha någon annan mamma att gå med. Men får nog ta och gå själv iaf.

Nu ska jag packa badkläderna och invänta ett litet pip från Lukas rum, då kan vi trampa iväg!

Ha en bra helg!




Tänk när min lillplupp var sådär liiiten..

Gravidmagar!


Vart jag än vänder mig om så ser jag fina gravidmagar överallt. Det ser så mysigt och vackert ut, kvinnligt! Jag trivdes jättebra i att ha en stor mage, just för att man hade en liten bebis där inne som man var så nyfiken på. Och för att det är så fint! Förra året vid den här tiden var jag ju faktiskt gravid.

Lukas ligger och sussar på sitt rum nu, jag har fixat och donat lite här hemma. Ska ta och paka lite paket som vi ska cykla iväg och skicka sen. Denna gång har vi faktiskt ett paket att hämta ut också, spännande! Vad som händer och sker mer idag vet jag inte rikigt än. Kanske bilr det en sväng till badhuset och kanske hälsa på min gammla mamma.

I Söndags var jag hos Emma i Eskilstuna, det var jättekul! Handlade en drös med höskläder. Behövdes verkligen! Emma var en bra klädcoach! Sen käkade vi thaimat och var hemma hos henne en sväng. Åkte hem runt kl 6 på kvällen, maten stod på bordet när jag kom hem, det är härligt!

Nu ska jag packa dom där paketen tror jag!

Ha en bra dag i höstvädret!




Åter igen


Sitter och lyssnar på Lars Winnerbäcks nya skiva och han har verkligen åter igen lyckats! Han gör verkligen helt otoliga låtar, vilka texter! Han är verkligen min "idol", utan tvekan! Har varit på två konserter när han har sjunigit, hoppas att det blir fler.

Idag har jag varit i badhuset med en liten tjej som jag är kontaktperson åt, vi hade det jättekul, busade och plaskade! Ikväll blir det pizza hos Poyan och Malin, gott ska det bli! Kanske blir en film också.
I morrn blir det en heldag i Eskituna med Emma, ska handla lite höstkläder och bara umgås, ska bli riktigt kul!

Nu ska jag fixa och dona lite innan Martin kommer hem från träningen.


" Jag blundar i en fusen, tyst minut"



Olika liv.


Vad tråkigt det är när man "glider" ifrån alla sina vänner som man en gång i tiden umgicks med hela tiden. Jag kan inte påstå att det blev så när jag fick Lukas, utan det var ganska långt innan det. Vi lever helt enkelt olika liv. För dom flesta innebär livet bara fest, och är det inte fest umgås dom med sina vänner som dom festar med. Jag har inte sådär jättestor lust till att festa, det känns som att jag har festat mitt, i alla fall som jag gjorde förr, festade varje helg. Sen tycker även jag att det ibland kan vara trevligt att då och då ta några glas vin och sitta och ha trevligt. Men känns som att bara för att man inte är med varje helg, så blir man aldrig tillfrågad om man vill vara med och ha det lite trevligt. Inte ens på en fika eller en promenad. Önskar det vore annorlunda, för visst är det trevligt att umgås med vänner och skratta och ha kul! Men jag är väl inte rolig längre helt enkelt.

idag umgicks jag i alla fall med Emma en stund, vi åt lunch på sultans. Alltid trevligt, men visst är det inte som det var förr mellan oss, när allt kändes naturligt och man visste nästan allt om den andra.

Nu sittter jag hos min mor, vi cyklade hit efter Lukas eftermiddagslur. Martin kommer snart hit också. Lukas åker runt som en tok i sin gåstol, han älskar verkligen den! Och vilken fart han får upp sen! Gullunge!

Ikväll blir det pannkakor och Unga mödrar! Och i morgon börjar helgen, hoppas på att umgås med Poyan och Malin i vanlig ordning. Vi har alltid väldigt trevligt tycker jag! Många skratt och bra för Lukas att umgås med Linnéa, en riktig liten förebild! ;D

Nu ska jag busa med vovvarna här!

Nu i mörka tider!


Nu när det börja bli mörkt om kvällarna har jag sådana här till Tone så att hon syns om det är mörkt!

Vill ni som också har hund ha den ena eller den andra, eller båda två? Skriv då till mig så beställer jag hem till er. Kostar bara 39 kronor. Billigt tycker jag!

Hjärtat blinkar i tre olika färger. Röd, gön och gul.
Den andra har bara ett vitt blinkade ljus.

Hojta till om ni är intresserade!

"Mamammamamma"


Min lille plutt ålar omkring här och är inte på det bästa humöret, från lilla munnen kommer det hela tiden "Mamamamma" vad han nu menar med det? Låter ju som att han pratar med mig, men så är det nog inte :)
Han valde att vakna kl halv 6 idag, och det är jag mindre glad för! Knappast någon tidpunkt då jag är pigg och vill gå upp. Men han är chefen så det är bara att lyda!

Vad vi ska hitta på idag vet jag faktiskt inte. Kanske cykla till badhuset en sväng, och sen kanske hälsa på min mamma. Ska väl skicka en eller hundra spikmattor också. Skulle vara Martins jobb men är nog mer mitt jobb om jag ska vara ärlig! :) Men vad gör väl det när jag ändå baa går hemma om dagarna.

Säljer diverse saker just nu faktiskt, t.ex nitenro DS spel, finns flera stycken, så är det någon som vill ha är det bara att säga till. Även massor av Hello Kitty saker. En rikttig försäljare har jag blivit :) haha.

Nej, nu ska jag ta hand om min lille son som inte alls är glad. Är nog den där dumma förkylningen som spökar! Inte kul med en rinnade näsa när man inte kan snyta sig inte!


Vakna!


Nu har min gosunge sovit i över två timmar! Vill att han ska vakna nu :) när han väl gör det ska han få gröt, sen ska vi cykla ner på stan och kika lite sen trampa vidare till syster Moa.

Ikväll blir det pizza hoppas jag. Vad som sker annars i helgen vet jag inte? Kanske åka till svärföräldrarna i morgon på dagen. Man orkar inte göra så jättemycket. Lukas är verkligen inne i en period då han vaknar många gånger på natten och är gnällig.. Det är jobbigt att bli väckt flera gånger och tar ju sen en stund innan man riktigt somnar om igen!

Just ja! Från och med Tisdag är jag kontaktperson :) ska bli jättekul! Det är till en ganska ung tjej jag ska vara kontaktperson. Ska bli jättespännade oc lärorikt! Funderar också på att pugga lite kurser på distans, men vet inte rkigt vilka ännu. På så sätt kan jag sprara lite föräldradagar också, och det skulle vara kul att ha kvar några.

Nu ska jag gå in och kika på gossen så att han lever!

Ha en trevlig helg allihopa!

För 8 månader sen!


Ja, för 8 månader sen föddes vår lille gosunge! Vad fort tiden går när man har kul :) för kul har man verkligen med en liten plutt som Lukas. Känns som att det var igår vi var på förlossningen och jag hade så ont så ont! Snart är han tonåring :)

Idag har jag haft Sarah här på besök, vi har smidit vår plan :) ska bli så himla kul! Hon kom vid 9 och åkte hem runt lunch. Sen traskade jag och Emelie till Konsum, hon handlade lite lunch. Sen gick vi hem till mig och käkade. Sen vet jag inte riktigt vad vi syslade med :) Lukas somnade och sov till 3. När han hade vaknat traskade vi ner på stan och skickade iväg ett par packet, ett besk till åhléns hann vi även med.

När Martin kom hem vid 5 åkte vi och storhandlade lite, så nu är kyl och frys fulla! Skönt! Nu ligger jag i sängen och ska väl släcka för att sova. Kommer ångra i morrn bitti att det blev så sent ikväll! Fyfy! I morgon på förmiddagen ska iaf jag och Lukas åka hem till syster/moster Moa och hälsa på, ska bli jättekul! Var evigheter en vi verkligen träffades och pratade, och hon ska få träffa Lukas för första gången. Så det ska vi roa oss med under en del av dagen. Vad som händer på kvällen vet jag inte? Pizza i vanlig ordning kanske? Vore ju trevligt faktiskt!

Nu kudden! Gonatt på er!

Sover så sött!

Vad skönt det är med en bebis som somnar redan klockan 7 om kvällarna. Man får verkligen den där välbehövliga ensamtiden som man behöver. finns ju dom som har sina bebisar uppe till klockan 11 för att sen få sova längre nästa dag, alla gör som dom vill med sina barn, men jag föredrar denna ensamtid på kvällen och att sen gå upp lite tidigare. Sen tror jag även att det är en bra rutin inför dagisstart lite senare.

Martin är iväg och tränar med Marcus i vanlig ordning. Jag själv ska nog lägga mig i soffan och kika lite på tv. Kan gissa på att det inte finns något bra att se men skönt att ligga där i alla fall. I morgon kommer Sarah hit, vi ska prata och planera lite inför vår "grej". Ska bli kul! Kanske träffa Emelie också? Om hon har tid!! Nej, soffan var det va? Blir nog ett degistivkex eller två också.. Gonatt på er!



Lukas med mormor. Här var han inte stor inte! Lillpluppen vår!! I morgon blir han 8 månader!

Hundcafé?


Ni som har hund, om det fanns ett hundcafé där ni bor, skulle ni gå till det då? Om det låg skapligt centalt osv. Och om ni skulle gå dit, vad skulle finnas tycker ni?


Busunge!


Har en riktig liten busunge här hemma! Han vägrar att sova! :) Han vaknade först klockan 5 i morse, fick välling för att sen somna om till klockan 7. För det första är det en dum vana att börja vakna kl 5 för att få välling.. Det har han inte gjort förut, och för det andra vill han inte sova mer nu innan lunch, vilket också är dumt för då kommer vi ur vår rutin lite.. Men får helt enkelt ha en surisunge här hemma till kl 2 när det är dags för eftermiddagsluren! Phjuu! Tur att jag älskar honom!

Igår var jag iaf hos min mamma. Bullbak blev det, men kan inte påstå att jag medverkade så mycket. Fick vara med min älskade son som även då vägrade sova mer än 20 minuter. Goda blev dom iaf, sitter faktiskt och smaskar på en nu. Lukas lekr med något för honom väldigt intressant, nämligen ett dvdfodral. Tänk vad lite som krävs för att vara nöjd när man är liten :)

Igår kväll började jag och Martin titta på Arn2, men den är ju så sabla lång så vi stängde av. Han var trött efter sin första arbetsdag och jag var trött efter att ha gått upp kl 5. Så det blev säng tdigt istället, närmare bestämt halv 10. Sknt att vakna något utvilad i morse iaf. Jag och Lukas har nyss tagit oss en promenad med Tone. SKa väl snart ställa mig och laga lite lunch till lillen. Storkok ska jag nog göra, med kyckling. Både godare och billigare än burkmat! Fast vi ger Lukas burkmat också, väldigt smidigt om man ska bort t.ex.

Vad vi ska göra i eftermiddag vet jag ine riktigt- kanske ska ta den där promenaden till skokanonen som inte blev av igår. Annars ska vi nog bara mysa här hemma. Och när Martin kommer hem runt kl 5 ska jag ner till Friskis&svettis för att börja träna. Nu ska fettet bort! :)

ha en trevlig dag allihopa!


Bullbak


Idag ska det bakas bullar hemma hos min mamma. Ska bli riktigt smarrigt! Så ikväll kommer vi ha hela frysem full av bullar, och magarna med antar jag! ;) Sitter här och väntar på att Lukas ska vakna så att vi kan cykla bort till skokanonen. Måste verkligen köpa nya skor! Alla mina "vanliga" skor är trasiga så har bara högklackat. Sen bär det av hem till min mamma som sagt.

Idag började Martin "jobba", så nu är vi ensamma hela dagarna igen. Men lite roligare att vara ensam här i Katrineholm än i Norrköping. Här har vi ju slälkt och vänner så dagarna lär nog rulla på! :) Lite tråkigt att Emma har flyttat till Eskilstuna bara, men vi får åka dit oc hälsa på!

Tycker det är så svårt att skriva blogg, finns inget att skriva om, så det stora frågan är varför jag egentligen skriver blogg? Gör det väldigt sällan och när jag väl gör det så skriver jag ju inget intressan direkt. Jaja, vi fårå väl se om jag fortsätter eller inte.

Man hinner med mycket när man går upp tidigt. Klockan är bara 10 och jag har redan hunnit dammsuga,skura,diska, gjort mig i ordning och städat undan en massa här hemma. Helt otrolig! Fast varinte vidare glad eller piggi morse när Lukas vaknade kl 5! Han bara grät och grät, så det fick bli välling och sen bums i säng igen. Och han lyckades fakiskt somna om till kl 7 sen. Jag därimot hann bara sova i 20 minuter. Blä! Konstigt nog vänjer man sig att vara trött hela tiden, man märker bara av det när man måste gå upp, sen rullar dagarna på. Inte en lugn stund inte med en 8-månaders vilde i huset! Vad skönt det var när man kunde lägga honom på en filt under babygymmet och han var nöjd! Nu tar det 2 sekunder sen vet man inte vart han har ålat iväg! Phjuu! Tur att vi har börjat barnsäkra hemmet så att man inte behöver springa efter honom hela tiden.. Fast måste faktiskt säga att det ändå är roligare när han är så här, han är ju mer med nu, och är en liten person med personlighet!

Nu blev det visst ganska långt. Är väl ingen som är sådär jätteintresserad av att läsa om bebis kanske. Men det är ju vad min vardag handlar om så..

Ha en bra dag!


RSS 2.0