kissen är rolig!


Nu var det ett tag sen jag skrev här ser jag! dagarna går så fort och att sitta vid datorn är såklart inte prio ett när man har en liten Lukas att ta hand om.

Lillprinsen växer så att det knakar. Han blir redan 4 måndader på Söndag. Känns som igår jag låg på förlossningen och försökte klämma ut honom. Han är verkligen stora killen nu. Är bara en tidsfråga tills han kan rulla runt från rygg till mage. Spännade! Han greppar även efter alla möjliga saker nu, och äter såklart på dom ^^ påtal om att äta så får han ju snart börja smaka lite potatis, banan osv snart. Det ska bli kul, men vi tänker inte stressa på det, måste ju tänka på hans lilla mage. Tror han kommer tycka om man väldigt mycket faktiskt. Och för övrigt så har han fattat tycke för katterna nu, han blir helt till sig när han "klappar" på dom, och skrattar så gott! Kattarna därimot skulle nog gärna slippa hans små händer.

Idag ska vi till Katrineholm igen, det är ju faktiskt valborg. Vi ska kolla på brasa i Hulta ikväll, och grilla lite. Min farbror Johan och mina små kusiner kommer dit också, han ska hjälpa oss med vår bil. Snällt! Min mor ville att vi skulle följa med dom till Djulö och kolla på brasa, men det blir så sent, inte så kul med Lukas då. Synd, för skulle gärna vara med dom!

På Måndag fyller jag år, det firar jag ute i Hulta med tårta. Bra att ha det där, så slipper alla åka till Norrköping. Skulle ju vara härligt om det var fint väder också, så att vi kan sitta ute!

Nu har jag en liten kinkbebis här, så nu ska jag försöka få honom att sova ett slag!

Ha en trevlig valborg!


Grillpremiär!


Igår var vi hos Marcus och Elin och grillade för första gången igår, det var väldigt gott, även fast jag fick äta min mat kall! ^^ Lukas var inte alls på humör och ville minsann inte att vi skulle få äta.. Linnea skutta runt i vanhlig ordning och var för det mesta glad, pappa Poyan fick inte heller sitta och äta i lugn och ro ^^ dom är för goa dom små! Elins mage växer så att det knakar så snart är deras plutt också ute.

Vi var även en sväng hos farfar och Berit igår. Vi fikade och hade det trevligt och dom gullade som vanligt en massa med Lukas. Han var på sitt bästa humör när vi var där och vi kunde locka fram många skratt. Det är verkligen helt underbart nu när han har börjat skratta, man kan inte få nog utav hans härliga små skratt!

Nu är vi i Hulta, Lukas sover som en liten stock och jag passar på att sitta här. Martin skjutar in sin mamma till stan. Sen ska jag in till min kära mor för att sova där inatt. Martin ska antagligen ut och partaja.. Jag och Lukas får roa oss själva ikväll, försöka titta på Robisson. Min mor har köpt en resesäng till Lukas, så han kommer sova så gott inatt.. Hoppas jag!! ^^

Nu ska jag gå ner och lukta på mina fina son. Han är verkligen allt för mig här i livet. Älskar honom mest av allt!! Ett liv utan honom skulle inte vara ett liv för mig.

Hoppas ni får en trevlig helg!

Solen?


Vart har det fina vädret tagit vägen??? Det som var så härligt när solen tittade fram! Nu känns det som höst ute igen.. Inte alls kul!

Idag har jag och Lukas ätit lunch med Martin och hans klasskompisar på Angelas, dom har jättegod pasta där. Lukas satt nöjt i sin vagn medans vi andra åt. Sen tog vi en runda nere på stan, shoppade lite tröjor till Martin.. Det är på topp, han ger mig pengar, och jag handlar :) sen blev det såklart lite ögonshopping också.. Tänk om man hade pengar somsagt...

På fredag åker vi till Katrineholm. Martin ska ut och festa på statt på lördag. Jag och Lukas ska väl hänga hos min mamma :) Lukas har fått en resesäng av sin mormor, så han kommer sova så sött så sött där. På fredagen ska vi väl förhoppningsvis träffa Poyan, Malin och lilla Linnea.

Just nu har jag riktigt sabla tråkigt!! Vet inte vad jag ska hitta på!


Roligt!


Har nyss suttit och läst gamla blogginlägg. Det måste vara det roligaste med att ha en blogg, att man kan gå tillbaks och läsa. Läste mest om tiden då jag var gravid. Jag gnällde väldigt mycket ser jag ^^ illamående, jag var hårig och läckte mjölk. Vist, illamåendet förstår jag att jag gnällde över, men det andra? ^^ Om jag får gnälla över något nu så är det väl tröttheten, men det är värt varje sekund. Varje dag med Lukas är underbar, även om det betyder att jag är trött ständigt! Det är helt fantastiskt att se hur han utvecklas för var dag som går. Han börjar verkligen bli stora killen nu, snart 4 månader. Nu behöver man inte längre hålla handen bakom hans huvud, han har blivit så pass stark i nacken nu. Här om dagen fick han sitta i barnstolen med lite filtar bakom sig, och det gick jättebra. Tror också han börjar märka när man går ifrån honom, det tycker han inte alls är kul! Och så har han somsagt haft en period med massor av kink och gnäll, och det är nog ett tag kvar på den perioden. Men vi älskar såklart honom lika mycket för det!

Nu börjar det närma sig flytten också. Spännade! Som alla säkert vet så längat vi otroligt mycket till att få bo i Katrineholm igen. Den 15:e kommer vi att börja flytta saker, och den 24:e flyttar vi äntligen!

Nu tror jag att jag ska ta och nanna kudde! Man vet inte hur länge man får sova... Förhoppningsvis vaknar lillherren första gången vid 4. Sen är det antagligen bara att le och vara glad och stiga upp 5.30 ^^ Som sagt, varje liten sekund med Lukas är underbar!



Gonatt gott folk!

Kex och vin!


Ikväll ska vi slå på stort! Vi ska dricka ett glas vin och äte kex med ost. Gott!

Lukas och jag har nyss vait en vända nere på stan och ögonshoppat! Väldigt fint väder idag också, känns sidådär att vara inne när det är så skönt ute. Men på denna balkong vill man knappast sitta. Avgaser och gap och skrik från 1000 ungar!

Igår var vi på promenad bort till ingelsta och shoppade lite, det var trevligt. Lukas var snäll ch nöjd hela tiden. Man får ta vara på dom stundera =) vår lille kille.

Nehe.. Om ska ta och dra ett par drag med vår superbraiga dammsugare!!! (inte bra)

Ha en trevlig helg nu!

Pigga unge! =)


Lukas är verkligen morgonpigg!!! Han vaknar alltid kl 5.30! Det slår aldrig fel! Och att somna om då, ja det vore ju bara dumt! =) Han vaknar ju inte och är på gott humör inte. En annan skulle mer än gärna sova liiite längre tack!

Idag blir det nog en promenad bort till ingelsta. Om vädret är bra. Lite svårt att avgöra det nu.

igår tog vi en glass på halvars, det var riktigt mumma. Annars hände det inte så värst mycket!

Nu ska jag, ööh ja, göra något! Kanske gå ut och gå så att ungen somnar! =)

Då var det kanske dags för ett inlägg!


Kikade nyss in här och såg då att det var länge sen jag bloggade nu! Så här kommer ett litet inlägg, ett tråkigt som vanligt! =)

Vår lilla guldklimp ligger nu och sover efter en riktig gnällkväll! Han är inte alls på topp och har inte varit på ett par dagar. han gnäller mest hela tiden när han är vaken. Han är väl i någon utveckligsfas, eller så är tänderna på g. Han är bra go iaf!

Vi kom iag hem igår efter att ha spenaderat 5 dagar i Katrineholm. Har varit trevligt som vanlig! Vi har hunnit med att träffa Poyan och c/o i vanlig ordning. Och så har vi såklart träffat alla släktingar eftersom det har varit påsk. Många fina och GODA påskägg har vi fått, trots att vi är vuxna! =) Lukas har också fårr ett par påskägg, med nappar, pengar och så ett gosedjur av sin gammelfarfar!

Idag har jag varit på vårdcentralen då jag har haft ont i bröstet ett par nätter.. I natt hade jag jätteont och kunde inte sova alls. Ringde sjukvårdsupplysningen och dom tyckte jag skulle uppsöka vårdcental. Det visade sig att min magmun är förslappad och att jag lider av stress... Så nu blir det medicin i 2 veckor för min del. Hoppas dom hjälper!

Nu ska jag ta mig en kvällmacka och ta och sova snart faktiskt!

Nu har jag uppdaterat, så nu är det dags att ni också gör det! =) iaf ni som är dåliga på det! Ni vet vilka ni är! =)


Varit i Vingåker.


Idag åkte jag och Martin till Vingåker för att kika lite på Factory outlet. Mycket fint finns det. Tyvärr köpte vi inget denna gång, men i sommar ska vi dit igen och shoppa loss. Finns väldigt mycket fina barnkläder där också.. Och inte så fasligt dyrt! Efter att vi hade varit där åkte Martin hem till Hulta. jag och Lukas stannade kvar för att fika med Ulla och Sussi. Det var jättelänge sen vi sågs! Det var jättekul! Jag blir så glad! Dom är precis som jag minns dom.. Ulla är verkligen helt underbar! Vi pratade lite minnen och dom gullade med Lukas. Sen åkte vi buss till Hulta.

Nu har vi nyss suttit ute och fikat i solen. Jätteskönt! Lukas sover ute i vagnen nu.

Nu vet jag intre rikigt vad vi ska hitta på... Man vet inte vad man ska göra när Lukas sover! hehe.

Glad påsk på er alla!


Äckligt!


Vi bor i ett äckligt hem! Det tycker man ialla fall efter att snubben med värsta värsting dammsugaren har varit här! Han var här i 3 timmar, och det var länge sen jag såg så mycket skräp! Han dammsög mattan i vardagsrummet, soffan och vår säng! Först fick vi dammsuga mattan så att den såg ren och fin ut, sen dammsög han med sin monster dammsugare, och smutsen tog aldrig slut!!! Det var hår, damm och SAND! Soffan fick en helt annan färg. När han sen dammsög vår säng blev jag spyfärdig, det var massor av kvalsterbajs i den! Och madrassen är bara 6 månader! Och det där sover man i! Allt blev verkligen rent efter hans besök! Hade jag haft ondigt med pengar hade den där dammsugaren varit min nu!

Vi fick även ge 25 st nummer till folk vi känner, då får man nämligen en jättefin vinöppnare som är värd 900 kr. Så bli inte förvånad om du får ett samtal ;) det är ju som tur är inget tvång att tacka ja, men jag rekomenderar er att göra det :) speciellt om ni har djur, eller barn som kladdar och smetar :)

Så har Markus, Linda och Alva som är 6 månader varit här på en fika. Det var väldigt trevligt. Blev mycket bebisprat såklart! Lukas och Alva väger lika mycket, och är nästa lika långa. hehe, vår stora lillkille. Vart ska det sluta? :) Har även hunnit med en sväng på stan, men glömde köpa det jag skulle såklart...

I morgon åker vi till Katrineholm redan klockan 10 på morgonen. Då åker vi till Hulta och umgås lite med svärföräldrarna, sen ska vi väl åka en sväng till min mamma också.. Måste ju ge lillebror Alexander sitt fullsmockade påskägg!

Nu tror jag att jag ska ta och nanna kudde. Ja, redan! :) Man blir trött av att vara småbarnsförälder!


Tvätta vår matta!!


Idag kommer det en snubbe och ska tvätta vår matta! :/ haha. En gammal klasskompis till Martin har fått ge en gratis matt/sofftvätt till någon, och den fick vi! Ska tydligen vara npgon superdammsugare som gör mattan skinande ren ;) intressant.. Vår matta är nämligen VÄLDIGT smutsig! Så kanske vi kan köpa den där dammsugaren sen, jo tjena, den kostar ju bara 36.000! Ojaa, den ska vi köpa! Vi som är så täta!

Lukas var på väldigt kinkigt humör igår efter sprutorna, så han fick en alvedonsupp. Efter det och ett bad med mig blev det bättre. usch och fy för sprutor! Nästa spruta är när han är 5 månader, det ser vi inte framemot!

Just ja, den 9:e maj ska jag jobba! :) kul värre. Ska jobba i 9 timmar! NIO timmar ifrån Lukas med andra ord! Men det ska nog gå bra. Blir till att pumpa ut så att Martin kan ge honom mat under dom där timmarna.. Och oj vad jag kommer få pumpa under jobbtimmarna ;P spärngfyllda lär dom ju bli!

I påsk blir det middag hos Farfar på långfredagen och på påskafton hos Farmor Gun. Trevligt att träffa alla (nästan) släktingar, dom är nyfikna på att se Lukas nu! Till skillnad från en viss annan idiot!

Nej, nu ska jag duscha innan dammsugarsnubben kommer!

Pengar tillbaks!


Idag är jag glad! Kommer få tillbaks 6500 kr på skatten! :) Välbehövliga pengar! Stackars dom som får betala tillbaks ist!

Idag har lilla Lukas fått sin första vaccination.. Det var inte alls kul! han fick två sycken sprutor i vardera ben. Han blev så ledsen vår lille kille. Men det gick ganska snabbt över efter lite kramar och pussar. Och växt har han gjort, nu väger han 7250 g och är 66 cm lång! Det går undan! :)

I morgon kommer Marcus, Linda och lilla Alva hit och fikar! Trevligt. Så ikväll måste det bakas.. Men vad? Förslag? Och på Onsdag bär det av till Karineholm, vi blir kvar tills på Måndag.

Nu ska jag och Lukas gå till hemköp och köpa nyponsoppa! Grymt sugen på det helt plötsligt! :)


Vad gör man??


Vad gör man egentligen när man inte har Lukas att ta hand om???!  Martin är ute och går med honom och Tone, och har varit i över 1½ timme! Ensamt! Jag klättrar på väggarna här hemma. Ni som inte har barn, vad gör man? Jag har glömt bort! :P

I eftermiddag ska jag traska ner på stan och köpa mig lite skor på skopunkten, ta 2 betala för 3! Bra grejer! Vi var ju nere på stan igår, då kollade jag ut 3 stycken som jag ville ha! Martin köpte skor igår, 3 stycken jättefina! Är det något jag kommer sakna när vi har flyttat tillbaks till Katrineholm är att kunna gå på stan en Söndag. I Katrineholm är det ju bara Åhlens som är öppet på Söndagar.. haha, illa. Vilken liten håla man vill bo i egentligen!

Idag är det minsann inte lika fint väder som det var igår! Tråkigt! jag har inte satt min fot utanför dörren ännu, så vet inte om det är kyligt?

Ne, nu ska jag ta och vispa ihop våffelsmet.. Sen vet jag inte vad jag ska hitta på! Vänta på att mina pojkar kommer hem!


Sovmorgon!


idag fick jag sova till 7.15! Wohooo! Värsta sovmorgonen! Fast har ju såklart ammat under natten. Jag hade kunnat sova längre, men jag ville gå upp och äta frukost med Martin och mysa med vår son. Prioriterar det! :) Nu har jag lite enamtid, det är verkligen hur skönt som helst! Martin och Lukas är ute och går i det fina vårvädret. Jag ska passa på och duscha, hur länge jag VILL! Ooh så skönt! Sen ska vi traska ner på stan och kika lite.. Kanske köpa ett par skor eller två.

Jag känner mig så lycklig nu förtiden! Är nog en blandning av att ha blivit mamma och att det är vår! Och att jag har min underbara Martin såklart! Härligt att känna såhär är det iaf.

Sitter och lyssnar på tokhög musik nu! Det är härligt, och det var riktigt länge sen jag gjorde det! Lukas öron tål nog inte såhär hög musik! :P Just nu är det en låt som får mig att tänka på förlossningen, den spelades på radion om och om igen när jag låg där och hade så ont! Amy Macdonald - This is the life. Det var då den satt sig på mitt huvud, för 3 månader sen! :)

Nu ska jag hoppa in i duchen! Ha en bra helg folket!

 

Uppe med tuppen...


Lukas vaknar alltid klockan 6 på morgonen nu! Då är man ju lagon pigg och fräsch! ;P Det är bara att stiga upp! Fast har faktiskt kommit på att det är ganska så skönt att gå upp tidigt, man får mycket gjort! Vi har varit på långpromenad tidigare i morse med Tone. Jätteskönt!

Denna helg blir vi hemma, ska faktiskt bli ganska skönt. Bara vara vi, familjen! Martin har påsklov nu i 2 veckor. Ska bli skönt att ha honom hemma!!!

Blev ju ett nödvändigt inlägg det här! Lukas blev akut kinkig, så att sitta här blev inte längre aktuellt! :P

RSS 2.0