Man måste ju...


... faktiskt testa sig fram här i livet...



Lukas testade på livet som hemmafru för en stund. Lådsas-tea tyckte han om, Linnéas pannband var ju också helt okej. Men han väljer nog ändå att fortsätta sitt ungkarlsliv ett tag till! :)


Nu ska Mamma Johanna trippa här ifrån! Mer uppdatering i morgon...

En liten busunge


Idag på förmidagen packade vi in Lukas i sin varma vagn för att traska ner till Friskis&Svettis. Vi fick på Hoppis&Skuttis, Lukas är nog i minta laget för det men han tyckte om det väldigt mycket ändå. Han var helt sjövild där inne, kröp omkring bland alla vuxna och barn och struntade totalt i oss :) han är verkligen ingen blyg pojke. Så dit kommer vi fortsätta gå på Lördagar.

Snart komer Poyan hit, vi ska då flytta Lasershop-lagret från våra kökskåp till kontoret! Nu har vi helt plötsligt massor av plats här. Såg kontoret för första gången igår och jag tycker det var kanon. Kanske lite tråkiga tapeter men vad gör väl det om hundra år. Nu har vi flyttat dit hyllor och ett skrivbord också. Hoppas på att hitta ett bättre skrivbord inom kort och så länge får det vi har nu duga.

Ikväll ska vi i vablig ordning hem till Poyan och Malin. Vi ska kika på Robinssonfinalen! Så får vi int glömma att det ska firas ikväll också :) Lasershop har sålt så bra denna månad så  det blir smörgåstårta och prinssestårta! :) gottgott!

Ne, nu får Poyan allt ta och komma!




Ni som vet hur vår tjockimisse Jeenge "Henke" ser ut och som bor nära oss får gärna hålla ett öga eller två öppna då han är bortsprungen här i kylan! :( usch, blir så orolig!

Ny bloggdesign snart!


Jag tycker att min bloggdesign är så grå och tråkigt och jag kan själv inte göra en egen som jag trivs med. Jag läser en tjejs blogg som kan göra jättefina bloggdesignar och nu ska hon göra en till mig! :) Ska bli spännade att se vad det blir för något. Kika in på henes blogg vet ja, crazyangel.blogg.se

Nu har lugnet lagt sig här hemma för en stund! Martin åkte och hämtade Linnéa på dagis förut, så hon och Lukas har lekt en massa här. Jag fixade lite i köket medan jag hörde båda två fnittra massor från ett annat rum och hittade då två små busungar i vår säng där buset var på högsta nivå! an kan inte annat än att skratta och vara med och busa. Goingar! Sen kom Poyan och Malin och vi käka lite pannkaka allihopa, gott såhär på torsdagskvällen.

Nu blir det snart sängen för Lukas och sen Robinsson på tv ikväll igen. Vilken kanondag detta har varit!


Bebis


sitter här hemma i min ensamhet medan mina killar är ute i Hulta och myser. Jag har jobbat och sedan haft Emelie och Emma på lite fika. Nu sitter jag och framkallar alla dessa kort som jag hållt på med i en evighet. Satt nu nyligen och tittade igenom alla bilder på Lukas då han var mer bebis, nu är han ju mer ett litet barn :) och oj vad man saknar den där bebistiden, så mysigt! Jag vill nog allt ha en till inom en snar framtid!



Lukas 3 månader, sötast!




Snart kommer väl förhoppningsvis mina killar hem, då ska vi ner på stan för att kika på mitt blivande kontor :) från och med nästa vecka "bor" inte Lasershop hemma i vårat kök! Ska bli så skönt, och kul att ha ett jobb att GÅ till!

Vi ska även ha lilla Linnéa någon timme då Poyan och Malin ska fixa med lite annat. Så då lär det väl bli lite dragkamp om leksaker här hemma, och en och annan tår! :) sötungar!

Hur fort vill ni ha bebis nr 2?


Sockerchock!


Igår fick Lukas smaka på sån här bebisost, kommer inte riktigt ihåg vad den heter men det är en rund liten ostbit. Han tyckte det var hur gott som helst och smaskade gladeligen i sig massor av ost. Efter att han hade ätit den så läste jag en mammablogg, hennes son är 1 eller 2 veckor äldre än Lukas och han får äta kakor och dricka saft!? Är det jag som är dum och larvig eller är det ok att en 1-årig får en massa godsaker?

Visst, Lukas har fått smaka pyttelite glass och en liten bit av en munk, men han skulle aldrig få en egen kaka och saft i sin nappflaska. Det känns på tok för tidigt! Vi ska absolut försöka hålla på det så länge som det bara går, och han är mer ä nöjd med att äta bebisost och frukt istället.

Vad tycker ni? Har ni själva barn, får dem äta en massa godsaker som kakor och godis vid 1 års ålder?




Nerbäddad..


idag har jag och Lukas tagit en långpromenad med Emma.e. Lukas sov en stund i vagnen och det såg så skönt ut där han låg nedbäddad i sin åkpåse. Sen var han vaken och hade väldigt mycket att kika på, 3 hundar är ju faktiskt väldigt spännande! Efter promenaden gick vi hem till oss och käka lite lasagne.

Runt kl 6 kom min mor för att hälsa på och Lukas kröp direkt fram till henne vid dörren och sträckte upp armarna. Han är verkligen tokig i sin mormor, för sen dög varken jag eller Martin, bara mormor. Så himla kul att se!

Nu ikväll är jag hur trött som helst så jag ska bara traska ut med Tone i snökaoset och sen sova tror jag. Skulle ju vara skönt att vara riktigt utvilad i morgon, för en gångs skulll.. :)



Lägg märke till "muffen" på vagnens styre. En slags handvärmare, så mysig och varm!




Skönt och mysigt i vagnen...

Fisktokig liten kille...

.. precis som sin pappa!

Lukas har ett väldigt stort intresse för fisk. Han får liksom inte nog av dem. Han kan stå där i säkert en timme om inte mer och bara peka och säga " titta däää" och samtidigt plaska med fingrarna i vatten, och fiskarna kommer ju då självklart och tuggar på hans fingrar och det kittlas så kul tycker lilla herren. Jag kan ju undra vart detta ska sluta, vi kommer väl ha fisk både högt och lågt när Lukas blir större.





Igår kväll var Emma.e, Emelie och Jessica här. Martin var och spelade innebandy så vi passade på att ha lite tvkväll med fika. Det var ju "familjen Annorlunda" och "Spårlöst" och det går inte att missa. Vi hade det trevligt i valig ordning med många skratt!

Idag ska vi åka och storhandla och så ska jag hinna med en promenad med Emma.e och hundarna. Sen blir det soffan ikväll :)

Liten blir stor...


Under de senaste dagarna har Lukas tagit 1 eller 2 steg ibland, inte alls som tidigare då han har tagit ett steg och sen kastat sig i våra famnar. Idag har han tagit 5 steg som mest, flera gånger. Ger man bara honom något att hålla i under tiden så är det som att han inte märker att han går :) så nu börjas det, snart springer han omkring överallt! Liten har blivit stor kille. Vad fort det går!

Inte så lätt att ta bild på honom när han går, att få med det på bild. Men här är i alla fall bilderna som jag tog under en av gångerna som han gick mot sin pappa.





Nu får du inte bli större min lilla pojke!

Låt mig se...



.. Nej Mamma, det här vill jag inte ha!




Jag har verkligen fastat i träsket när det gäller att fixa och trixa med bilder. Man kan göra så mycket! Och jag har bara upptäckt hälften, om inte mindre ändå.

Skulle vara kul att få lite positiv/negativ kritik över bilderna. Dåligt med kommentarer tycker jag!

En härlig dag i vårat vinterland.


Dagen har spenderats i sköna Hulta. Där har vi i vanlig ordning blivit bjudna på lite lunch. Svärföräldrarna hade letat fram ett recept på tasteline som gick bra för 1-åringar att äta. Resultatet blev ris med kycklinggryta. Tummen upp tyckte Lukas, maten var mycket väl godkänd! Är så skönt att han äter allt vi erbjuder honom, han inte kräsmage inte. Och skönt är väl det!

När Lukas sov middag så passade jag och Martin på att åka på sparkarna som stod parkerade utanför huset. Tone följde med och sprang brevid i en väldig fart! Kul var det, och fort gick det i alla nedförsbackar. Jag trodde, att med den otur jag har kommer jag att flyga av sparken i den fasliga farten, men jag höll mig kvar! Vi var väl ute dryga timmen och när vi kom tillbaka hade vår lille pojke vaknat och busade med farmor och farfar.

Efter lite lek och fika bar vi oss iväg hemmåt för att laga lite mat. Köttförspaj med sallad stod på matlistan idag. Sen blev det ett bad för mig och Lukas och nu sover han sött i sin säng sedan en timme tillbaka. Hoppas verkligen att denna natt blir bättre än den som var. Han vaknar och är hur ledsen som helst och det är bara mammas famn som gäller.

Nu ska jag i vilket fall krypa ner i soffan och kika lite på tv för en gångs skull, sen blir det tidigt i säng för min del!
I morgon är det början på en ny vecka och då är det mycket som ska göras..

Bjuder på lite bilder som är från dagen som gått.











Hoppas att er helg varit bra!

<3





En betydelsefull liten tjej för oss alla tre i familjen - Linnéa!

Killbaciller!

Igår hade vi Poyan, Malin och lilla Linnéa här på middag. Jag gjorde en potatisgratäng och till det åt vi fläskfilé o rosépepparsås och lite vanlig grönsallad. Otroligt gott blev det om jag får säga det själv!

Lukas har alltid gillar Linnéa väligt mycket, vil alltid "kramas" och leka med henne. Hon därimot tycker att han är lite sådär småjobbig. Redan rädd för killbaciller må tro? :) Dom är i alla fall allt gulliga när dom ska slåss om allting. Lukas vill ju somsagt alltid vara med Linnéa, och gärna ha just den leksak som hon leker med.





Efter middagen fick Poyan för sig att han skulle göra chockladbollar. Sen blev det lite spel och skratt!
Lukas bjöd på sovmorgon idag till klocka 7.30 och det tackar vi för!

Ikväll blir det Robinsson hemma hos Marcus, Elin och lillplutten Isac. Lite mat på det och kvällen blir kanoners.

Nu ska jag fixa lite här hemma medan min lille pojke sussar sött!

Kärlek

Sitter här på morgonkvisten och fixar och trixar med lite bilder. Är otroligt kul att sitta och göra iorning och ändra lite på dem i detta pogram Picnik.com. Där kan man lägg till ramar, texter och olika effekter. Skulle vara väldigt kul att ha photoshop och lära sig det, men det blir ett senare projekt!

Nu ska jag ha lite mysmorgon med Lukas!








Tripp

Nu ska jag snart traska iväg till bussen som gåt mot Vingåker och sen åker jag och min farmor till Ikea i Örebro. Ska kanske hinna med en tripp till Marieberg också.

Hittade detta pogram på internet så att man göra på detta vis med bilder. Snyggt tycker jag!


Luncha på stan


Idag är jag och Lukas hemma själva. Martin åkte nyss iväg till Norrköping för att göra det sista som har med skolan att göra. Sen är han verkligen helt klart! Skönt för honom!

Igår hade jag Emma.e och Emelie här på lite fika. Det har börjat bli en tradition, en bra sådan! Sen lite senare på kvällen traskade hela familjen ner till stan för att kika in Marcus och Elins lokal där de ska ha BusBjörnen. Riktigt stor var den, men mycket att städa undan innan det kan bli en butik. Ska bi spännande sen att se hur det blir och hur det kommer att gå. När vi kom hem kikade vi på en film och åt ost, kex och vindruvor.

Inatt har Lukas varit en riktig liten odåga! Fy vad jobbig han var! Han vaknade runt kl 3 och bara skrek och gnällde och ingenting hjälpte på typ en halvtimme. Sen sov han i en timme till och vaknade precis likadant, då blev det ny blöja och lite mys. När han väl somnade runt kl 5 så var han ändå orolig och skrek till då och då. Antar att det är någon orolig fas han går igenom nu för det var likadant i förrgår natt. Det är verkligen jobbigt för man är så himla trött själv och vill inget annat än att sova! Hoppas att det går över snart annars skaffar jag en nanny att ha här på natten! :)

Idag ska vi ska roa oss med att gå ner på stan och äta lite lunch med Emma.e och Emelie. Det är alltid smaskigt att äta något gott på stan, skönt att slippa stå vid spisen också. Sen ska jag skicka en hel drös med paket och hämta ut minst lika mycket!


I morgon bär det av till IKEA med farmor Gun, ska bli kul att shoppa loss lite! :)






Farmors limpa


Har ikväll gett mig in på att baka bröd- jag fick receptet av min farmor i lördags. Det är ett bröd som inte behöver jäsa vilket ju är smidigt! Min farmor sa till mig hur lätt denna deg skulle vara att svänga ihop bara sådär. Glad i hågen började jag, och vi fick många skratt jag, Martin och min mor. Den var den smetigaste och kletigaste deg jag varit med om! Kom i alla fall på sen att det är klart att det är lätt att göra degen för min farmor, hon har ju en assistent som svänger ihop den på ett kick. Ja i alla fall så ställde jag in degklumpen i ugnen och var besviken!!

Nu har vi tagit ut brödet, och smakat! Jättegott!! Den kanske inte är så fager, men visst är det insidan som räknas? :)

Kan tipsa er att ge er in på att baka brödet, även om ni precis som jag inte har en assistent!

Här kommer receptet och ett par bilder.

1 liter fil
3 dl mörk sirap
1 dl vetemjöl
1 kg + 2 dl rågsikt
2 tsk salt
4 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
om man vill kan man blanda i lite russin.

Allt detta är bara att blanda ihop till en deg, det spelar ingen roll vad du blandar i först, bara i med allt på en gång.
Arbeta sen degen tills den blir jämn och fin (svårt!!! kanske till och med omöjligt!!)

Forma sen degen till en limpa i en långpanna med bakplåtspapper alt smörj pannan med fett.

Ha sen först limpan i 100 grader i 45 minuter, efter det höj tempraturen till 175 grader och låt den stå yttligare 30 minuter.

Vips så har ni ett kanongott bröd, och mycket! Kanon att frysa in!



Mycket på "jobbet"


att blogga är inget som direkt står överst på listan nu för tiden! Jag jar numera ganska så mycket att göra på "jobbet". Det är ju ett riktigt jobb, men jag jobbar hemma med det. Vilket kanske kommer att ändras, och det vore ju alla tiders. Kan hända att vi får ett litet kontor. Skulle vara så skönt att slippa ha alla papper, kuvert och laserpekare här hemma. Kul också att känna att man har ett jobb som man kan GÅ till och sen komma hem.

Numera är Martin hemma om dagarna då hans exjobb är klart, så nu är han arbetssökande, eller med andra ord, arbetslös :) inte så kul kanske, men han tycker att det är skönt med lite "vila" här hemma med Lukas efter alla år av pluggande. Hoppas att han ska få ett jobb snart iaf, kanske det han har på g om han har lite tur. Vore kanon! I vilket fall så går det mycket bättre för mig att jobba nu är han är hemma. Förut har jag ju haft båda Lukas och jobb att sköta, inte så mycket lugn och ro då inte!

Helgen som gått har varit händelserik i alla fall! I Fredagskväll var det lite mini-party hemma hos Jessica. Det var bar jag, Emma.e, Jessica och hennes kompis Eric. Det var i alla fall trevligt! Mycket prat med lite alkohol i kroppen och knoppen :)

I Lärdags så var jag lite sliten och fick sovmorgon av Martin. Om man nu kan kalla det sovmorgon när man hör en liten unge gnälla och väsnas hela tiden :P men sov i alla fall till 9. Sen på eftermiddagen så bar det av till min farmor Gun som hade 69-årskalas. Käkade gott och träffade släkten som jag bara träffar vid sådana här tillfällen. Lukas var på strålande humör och var hur go och glad som helst. På kvällen bar det i vanlig ordning  av till Poyan, Malin och Linnéa. Meningen var att vi skulle äta men vi var proppmätta efter middagen hos Gun. Så det blev bara lite gotta, och så Robinsson såklart. Och behöver väl inte nämna att det var trevligt för det är det ju alltid!

I Söndags åkte vi ut till Hulta för lite lunch, stannade där till 4-5 och sen åkte vi vidare till Poyan, Malin och Linnéa och käkade lite tacos och kollade på " Paranormal Activity", den som alla säger ska vara så himla läskig! Så vi satt där, förväntansfulla och trodde den skulle bli superläskig.. Det var nog den tråkigaste och mest oläskigaste film jag sett :/, det var ju lite tråkigt!

Ja, lite kort sådär om hur min helg sett ut!

Idag är det somsagt jobb som gäller. Martin och Lukas är i badhuset och badar just nu. Jag ska ta barnvagnen smokad med paket och gå ner på stan för att skicka iväg dem.

Tjoo!



Lukas med bästa farfar..


Fika & vin


Dagen idag har varit bra. På morgonkvisten gick vi över till Emma.h på lite te och kaka. Även Bella, Emelie och Emma.e var där. Vi satt och fikade och hade det trevligt! Lukas kröp omkring på golvet och flörtade med alla. Busungen där!

Nu ska vi snart gå ner på stan med Emelie och Emma. Jag ska inhandla mig lite vin på bolaget och så ska jag hitta en present till min farmor Gun som fyller år idag, vi ska dit på kalas i morgon. Frågan är bara vad man handlar till en 69-årig dam? :) Det löser sig nog!

Ikväll ska jag hem till Jessica med Emma.e, vi ska dricka lite vin och cider och ha det trevligt hoppas jag! SKa i alla fall bli kul att göra något som jag inte brukar göra på fredagar. SKönt att bara vara Johanna en stund och inte bara Mamma.

Nej, nu ska vi traska över till grannen Emelie för här hemma är det allt för tråkigt!

Ha en trevlig helg!

Lek

Idag har Emmorna varit här på lite fika, det var som alltid trevligt när det väl händer. Sen blev det en hel del bus med Lukas, vilken han stormtrivs med såklart! :)

Nu sover lillherren och jag ska ta tag i mitt arbete. Mycket att göra idag! Pratade med Martin nyss och han är visst redan påväg hem, härligt! Inte ofta han kommer hem såhär tidigt! Senare i eftermiddag blir det en sväng på stan. Vi ska bland annat hämta våra ringer som nu är fördig graverade :)

Jobbet var det!






Tävling


Nu kan ni vara med och tävla om en laserpekre i denna blogg;

http://millahoman.blogg.se/2010/january/tavling-laserpekare.html'

Passa nu på, jag vet att ni alltid velat ha en laserpekare! ;)


Gråa dagar..

Nu vill jag ha sommar och sol! Jag är otroligt trött på dessa kalla och mörka dagar. Dagarna är så gråa och trista! Jag har ingen ork till någonting, till att ta intiativ till att hitta på någon. Jag är trött på att vara den som ska höra av mig. Det finns ingen, ingen som vill vara med mig och Lukas. En fika hit eller dit kan ju vara trevligt, men jag vill ha mer, jag vill umgås och ha kul med någon. Men ingen vill.

Igår var jag med Martin och hans föräldrar i Norrköping. Martin hade sin ex-jobb framläggning i skolan och vi följde med och lyssnade. Jag kan inte säga att jag förstod mycket, men han var så duktig min älskling. Innan det så käkade vi på Angela´s med Marcus och Panni. Där har jag ätit ett par gånger nu med dem, och Martin desto fler. Igår var nog sista gången. Ibland saknar jag att bo i Norrköing, staden där är så mycket roligare än lilla Katrineholm. När vi flyttade hit var jag så glad och trodde att det skulle medföra att jag skulle umgås mer med folk, men livet i denna stad ser precis likadant ut. Förutom på helgerna då såklart när vi alltid umgås med Poyan och Malin, och oftast även Marcus och Elin. Det är i alla fall alltid otroligt trevligt!

I alla fall så var Lukas med Emelie under hela dagen igår, och det hade gått jättebra och det märktes verkligen på den lille herren för han var på strålande humör hela kvällen sen. Men oj så man kan sakna sin lille bebis (som inte längre är en bebis) när man är borta bara några timmar! Jag är en riktig hönsmamma! Tack för barnvaktningen Emelie, det var hur snällt som helst!

Idag har det inte hänt så mycket, precis som alltid. Var över en sväng till Emelie för lite fika. Sen har jag jobbat, jobbat och åter igen jobbat. Och busat en massa med Lukas såklart! :)
Ikväll ska jag sova tidigt, väldigt snart faktiskt!

Det här blev ett otroligt positivt inlägg känner jag. Ibland behöver man gnälla av sig!


Björnen sover...


Idag har Martin fått lite sovmorgon här hemma. Det verkar som att han beslutat att ta en rejäl sovmorgon minsann. det unnar jag honom, inte lätt att vara en trött förälder inte!

Igår kväll var vi sugna på att gå på "Avatar" på bio. Hittade ingen barnvakt så vi väntade oss en hemmakväll. Men sen ringde Dessan till mig och sa att hon och hennes kompis Linus kunde ställa upp om vi ville, klappat och klart! Bion började halv 9, och var 2 timmar och 40 min lång, gäsp! Poyan och Malin var också med och var sen snälla och skjusade hem oss! Här hemma hade det gått bra, med undantag att lillherren minsann hade vaknat och varit vaken i 20 minuter och det dög bara att vara i Dessans famn när hon vandrade omkring. Det händer väldigt sällan att han vaknar sådär! Dessan verkar ju ha klarat av det galant i alla fall! :) Stort tack till er!

Ikväll blir der Robinsson och snabbmat hos Poyan och Malin. Vad som händer och sker under dagen vet jag inte. Kallt är det i alla fall, just nu -22! Brrrr.

Vad ska ni hitta på i helgen?




Dessan och min-Lukas. Här var inte så tung att bära på du Dessan! :)


Hemma själva!


Idag har Martin tagit sig till jobbet efter att ha varit hemma hela veckan då jag har hoppat på krykor efter fallet i trappen. Nu känns det ok i foten och som att jag kan klara av att vara hemma med Lukas själv. Dock gör det fortfarande ont i dumma foten.

Vad som ska hittas på idag har jag inte en aning om. Ska snart laga lite lunch till mig och Lukas. Potatis, falukorv och senapssås blir det. Premiär för Lukas! Nu när han är 1 år så får han äta samma mat som oss. Det är kanon ju!
Ikväll blir det lugna gatan med hemmamys. Vi ska käka gott och kolla på någon film tror jag.



Vad tycker ni, är rosa en tjejfärg eller kan även killar ha lite rosa?
Jag & Lukas tycker om rosa så ibland blir det lite rosa på lillherren!

Lukas 1 år!


Tänk att tiden har gått så fort! Att min lilla pojke hunnit bli 1 år! I Söndags var han första födelsedag! Det kändes som igår som man låg där på förlossningen och hade ont..

Hans födelsedag blev hur bra som helst! Han var lite trött och sur på förmiddagen dock efter en lite tokig natt då vi om hem från Thailand dagen innan. Så fort Mormor kom blev allt bättre! Hon hade med sig roliga paket!
Sen rulla det bara in folk. Gammel-farfar, Gammel-farmor, Farmor & Farfar, Poyan & Malin med lilla Linnéa. Lite senare kom även faster Susanne med kusinerna. Dagen efter ko Emelie och Emma.e också Vi hade bakat tårta på morgonen så den åt vi, det blev Lukas premiär att äta tårta och det gick såklart hem! Vi hade massor av ballonger som vi blåst upp under dagen ioch det var ju hur kul som helst såklart!

Så var det alla paket också! Många var dem, och mycket bra saker också för den delen!

Av Mormor och Henric; Rolig pelikan med ljud, Gunghäst fast i snigelformat
Av Gammel-farmor; Pengar
Av Farmor och Farfar; Pengar
Av Gammel-farfar; Leksaksbil, gosedjur
Av Poyan, Malin & Linnéa; Leksaksbil med ljud, två stycken tröjor, 3-pack kalsonger (behövs ju faktiskt när man är 1 år menar Malin) ;)
Av Faster och kusiner; Boll med formar+ klossar, gosedjur
Av Mamma & Pappa; Nalle Puh pussel, Kulram, tröjor, Boll med ljud, bok

Av Emelie; Traktor med ett släpp, fulll av roliga ljud










Tack alla som ville vara med och göra Lukas första födelsedag till den bästa!


Borta bra men hemma bäst!

I Lördags kom vi hem från vår semester som vi haft i Thailand och solen där. Semestern har varit jättebra och härlig. Men det är klart, denna semster har inte liknat någon annan semester jag varit på, det blir väldigt annorlunda när man har barn med sig. Båda på gott och ont!

Flygresan dit gick bättre än vad någon av oss hade trott! Lukas var vaken de första 2 timmarna, och då var han ganska så gnällig och rastlös. Lite nyponsoppa gör susen, sen sov han som en liten bebis i min famn. Under resterande timmar låg han raklång över mig och Martin, utan att vakna en enda gång. Så duktig! Lilla Linnéa sov också duktigt hos mamma och pappa. Första dagen i Thailand var vi alla väldigt trötta och slitna efter en lång flygresa! Vi fick direkt sitta och vänta länge vid en hamn, vår båt som skulle ta oss till det fina Phi phi Island skulle inte komma än på ett par timmar. Det var väldigt segt och tråkigt att sitta där, barnen tyckte väl också att det var mindre kul!




Efter en väldigt lång dag kom vi i alla fall äntligen fram till Phi Phi Island. Då var klockan runt 5 på eftermiddagen och vi var väldgt trötta allihopa. Vi vandrade till hotellet, som visade sig vara en ganska stor besvikelse! Litet, ofräch toalett (framför allt Poyan & Malins) och kändes mer eller mindre som ett partyvandrarhem med en massa ungdomar. Vi accepterade det i alla fall för stunden och bestämde oss för att gå och äta lite. Vi gick till ett ställe som jag och Martin varit på sist vi var på Phi phi. Smakade namnam med lite thaimat och en fruitshake på det! Sen blev det en tur till stranden där det nu var ebb, så nästan inget vatten med andra ord. Banen fick plaska lite och det uppskattades. Kvällen blev mindre kul då Lukas vägrade sova! Men efter några turer med vagnen beslöt även han sig för att sluta sin små ögon. Skönt!!




Sen kom vändningen! Malin stod inte ut med det sunkiga partyhotellet så hon och Poyan hade hittat ett nytt, med fina rum, pool och gratis frukost! Vi fick pengarna tillbaka från det sunkiga hotellet och bytte omedelsbums! Nu började semestern!
Dagarna på Phi Phi Ilsand spenderade vi mestadels på stranden vid havet, och ibland vid poolen. Vi var även ute med båt för lite snorkling och för att se lite öar. Snoklingen är helt fantastisk! Så mycket fina fiskar! Vi var även en tur till Monkey beach som ligger ca 5-10 minuter från Phi Phis Island med longtailbåt. Sist jag och Martin var där var aporna hur snälla som helst.. Denna gång var dem tokiga! Dem var rent utsagt aggresiva! Dem stal all mat vi hade med oss, smörgåsrån, bananer och Linnéas gröt som fanns i en "skål", en apa tog den och sprang iväg för att sitta och gluffsa i sig allt! Nej, de där aporna var inte att leka med... Så igen mer tripp dit!
Martin, Poyan och Malin testade även på att åka fallskärm efter båt, vilket var hur härligt som helst. Jag, Martin och Poyan testade även på den kända BANANBÅTEN.. Och aldrig mer säger jag! Det gör ju hur ont som helst att ramla med den där! Poyan fick min fot i ansiktet och slag mot revbenen :) jag är inte snäll inte! Sen får vi inte glömma bort att min fina älskling tog ner mig på stranden en kväll för att fråga om jag ville gifta mig med honom. Han kan minsann vara romantisk om han bara vill! Så nu är vi förlovade och jag har en jättefin ring på mitt finger!





Dagarna på Phi Phi Island sprang iväg fort och nu var det dags att åka vidare till Ao Nang. Båtresan dit gick bra med två sovande barn. Jag mådde inte alls bra då jag hade spytt hela natten. Även Martin hade ett par dagar innan varit dålig. Antadligen ätit något tokigt! När vi kom fram gick jag och Malin med barnen medan killarna tog en slags tuk tuk med alla packning till hotellet. Det var en lång gåväg, tog oss en timme! Hotellet var bra, men många trappor! Vi tog oss lite mat och beslöt oss sen för att sova efter en lång och varm dag.
Dagen därpå spenderade vi på stranden som är mindre kul, den är inte alls så speciellt fin. Killarna tog sig en fotmassage medan barnen sov i sina vagnar.
Dagen efter det tog vi longtailbåt till grannön Reyli, där är stranden mycket fin! Dem andra dagarna spenderades vid en pool som vi hittade där man kunde betala lite för att få bada. Killarna prövade även på lite bergsklättling. Mer än så blev det inte då även Poyan och Malin blev dåliga i spysjukan. På kvällarna blev det mycket shopping och trevligheter på balkongen. Resturangbesöken gjorde vi så korta som möjligt då barnen inte alls gillade detta. Det blev många tårar och mycket rastlöshet!




Efter 4 dagar i Ao Nag bar det av till Patong i Phuket. Även en båt denna gång. Nu fick vi dock "mellanlanda" på Phi Phi i några timmar. Vi käkade lite och shoppade lite. Väl i Patong fick vi åka bil en stund och kom sen fram till det sista hotellet. Verkligen jättefina rum, Poyan och Malin fick förstås det finaste ;) poolen där var vääldigt liten så den förstod vi att vi inte skulle utnyttja så mycket. Vi tog första bästa resturang så att barnen fick äta. Och eftersom att det var nyårsafton ville vi vuxna gärna göra något speciellt på kvällen så vi gjorde oss i ordning lite och vandrade sedan till staden. Barnen  somnade efter lite om och med i vagnarna och vi hittade ett mysgt ställe där vi åt gott och hade trevligt! Vid 12 slaget var vi på balkogen och drack "skumpa" medan barnen sov i sina sängar. En väldigt bra nyårsafton och en bra börja på det nya året!





Den sista dagen på semestern spenderade vi vid en pool och så blev det shopping på kvällen och sen nanna kudde tidigt!

Flygresan gick även den över förväntingarna väldigt bra! Lukas sov kanske samanlagt 2 timmar och sen var han för det mesta på strålande humör!

Jag har haft en toppen semster med underbara människor och gör gärna om detta någon mer gång!


RSS 2.0