Snö!

Jag ser det snöar, jag ser det snöar! :) Var ute med Tone nyss och tyckte mig kunna se att det snöade och nu när man tittar ut så kommer det massor snö! Men tyvärr så hinner det smälta innan det kommer till marken :( Men det ger mig hopp om att det blir snö till vintern iaf! :) Jag håller för tillfället på och lagar lite mat medans Älsklingen min målar på sina akvariebakgrunder! Vattenfärg i hela köket :P galen.. Jaja... Kram

JULMUST!


jag tror jag DÖR! Jag är så grymt sugen på julmust! Dumma affärer som redan börjar sälja julmust! Inte konstigt att jag blir så sugen..

Morr.. Får väl ta jycken å gå till hemköp ;) Tjock kommer jag bli, inte av graviditeten, utan för all julmust jag dricker!!!!


Trött och åter igen trött!


ja, usch oh fy för denna trötthet alltså. Känns som att jag dom flesta dagar skulle kunna ligga nerbäddad i soffan och bara glo på tv. Idag är en sån dag. Men så har man alla dessa måsten, t.ex. gå på promenad med hunden (det går ju liksom inte att strunta i bara sådär) sen har vi tvätt idag också, skittråkigt att springa upp och ner till den där jädrans tvätten, men rena kläder vill man ju ha :) bläää! Så att ligga nerbäddad och bara ta det lugnt kan man ju glömma :(

Har även varit hos barnmorksan idag, fick träffa en annan barnmorska, den jag brukar träffa har semester. Denna var inte alls lika bra :P men allt såg iaf bra ut, förutom att jag har lågt blodvärde, men det har jag ju haft hela tiden. Så blir till att knapra mer järntabletter, annars kommer jag vara helt slut efter förlossningen enligt barnmorskan ( och det lär man ju vara även fast man har bra jänvärde, och vill ju inte ha det dubbelt så jobbigt ) :)
Så här ligger bebis i min mage nu. Fixerad med huvudet neråt, men ändå rörlig. Nästan fördigbakt nu! :)


igår var min kära farmor här. Vi lagade lite mat, fikade och gick på stan. Hon är som vanligt galen och köpte mig TRE par skor! tag två betala för tre. Så fick jag en "slit o slängjacka " som jag kan ha nu när magen är så stor. Och det behövs ju i denna kyla. I morse var det sjukt kallt ute. Jaja, min farmor är iaf den bästa!

Nu ska jag ta och diska så det är gjort, sen ska jag väl springa ner till tvätten antar jag!

Som älskling sa, nu kommer vi ju att vara trötta i ett par år :) haha. När man har barn blir det ju ännu mer "måsten" och saker som ska göras, och dom sakerna kan man ju verkligen inte strunta i! :) Men det ser vi fram emot!

Hare bra. Krams!

Blev en tripp till kholm! :)


Igår fick vi ett ryck när vi vaknade, vi ville åka till kholm! :) Först åkte vi ut till hulta och umgicks lite med Älsklings päron, sen åkte vi till Poyan, Malin och Linnea och käkade pizza i vanlig ordning ;) vi tog även en tripp till nya Coop, var ju tvungen att se hur det såg ut! och där hittade vi billigt godis ;) perfekt för en godisråtta som mig.
Lilla Linnea var som vanligt olagligt söt, en riktig liten pralin som växer så det knakar och har blivit till en liten person nu :)
Totte, Andreas och hans tjej kom också förbi, vi satt och prata och hade det trevligt som vanligt. Jag hade dock svårt att sitta, stå, ja egentligen inget var bekvämt :/ magen värkte ( små samandragningar ) och så skulle såklart ryggen spöka också! Inte alls kul. usch.
Vi åkte tillbaks till Älsklings päron runt 10, så spenaderade vi 2 fucking timmar framför DATORN!!!! Deras dator hade pajat, och Älskling är den enda som kan fixa :P inte så värst kul, men det blev ju klart till slut!


I morse gick vi upp runt 8 för att sen kunna åka med svärpärona in till kholm, dom skulle till Uppsala så vi var liksom tvungan att följa med in till staden. Så vi spenderade 1½ timme hos min kära moder.
Väl hemma blev det inga lugna bullar inte, nedå. Vi har rensat i vårt förråd ( phjuuu ) mycket grejer! Men nu är det rensat och fint och vi får även in mer grejer där om vi vill! :) Sen har jag legat och degat framför tvn hela kvällen och är redan dötrött! :/ Men kan ju inte sova redan? :S jaja, jag hittar säkert något som behövs göras... Typ diska! haha.


Ny vecka i morrn då! Det kommer hända ganska mycket faktiskt. Ska på ngt möte på försäkringskassan i morrn, sen på tisdag kommer min lilla farmor hit och umgås.. och hmmm, på onsdag är det barnmorskebesök.. ja, sen är det lugnt som jag vet. Emma.e frågade om jag ville följa med till busfabriken i helgen, kanske, kanske inte. Vi får se. Jag kan ju inte direkt göra så mycket där med dom små, jag e en aning för stor för det tyvärr! hehe.

Påtal om stor så e bebis det också nu! Det känns. Fast det skriver jag ju varje vecka :P men nu ÄR den stor! Här om dagen så kunde jag för första gången urskilja en kroppsdel, nämligen en liten fot. H*n "sticker" ut den väldigt ofta så att jag kan hålla i den :P riktigt häftigt. Mysigare än en stor rumpa som sticker upp :) haha. Längar efter bebeis nu faktiskt!!

Ne, nu ska jag g ut med jycken!

Kram

Kyckling!

Fanns det inte en reklam för ett tag sen där dom sjöng att man äter kyckling på fredagar? :) Det ska iaf vi göra ikväll! Ganska lugn dag idag, älskling har varit ledig så vi har umgåtts och haft det mys. Gick en liten promenad med vår tokiga hund som bokstavligen dök i lövhögar :) ja, efter godis då såklart. Hon är bra söt hon. Sen har jag rotat runt i lite kartonger och sorterat lite saker, vi ska nämligen på loppis nästa helg :D haha, värsta gamlingarna. Nej, men vad tusan vi har massor av skit som bara ligger i kartonger och tar en massa plats, så då är ju loppis kanon, och så gör vi det ju såklart för att vi kan ju faktiskt tjäna in en liten slant :) kanske till några blöjpaket ;) Det lär ju gå åt sen liksom. Lill*n lever och mår bra i min mage. Den ska enligt alla skriverier nu känna igen mammas och pappas röst :) och vår bebis lär ju känna igen vår katts röst oxå :) så mycket som hon springer omkring och mjauar hela tiden! Just ja, bakade lite saffransmuffins idag :) det är riktigt mumma. Jag vet det är långt kvar till jul, men det är ju så gott med saffran så kunde inte motstå det faktiskt! Nehe ni, nu ska jag göra något annat, för att skriva blogg är jag inte så värst duktig på! ;) Ha en kanon helg!

Pengar pengar!


Tänk att pengar ALLTID ska vara ett problem. Ett stort sådant! Vad mycket lättare saker vore om man hade mer pengar, jag skulle inte behöva vara rik, men skulle ju vara trevligt att ha lite pengar så man kan leva också, inte bara betala räkningar och köpa nödvändiga saker som mat osv. Blä säger jag bara! Man får helt enkelt hoppas på att man får ett bra jobb någon gång i framtiden med en skaplig lön...

Ja, allt för mig! Ville bara klaga av mig lite!

BLÄÄÄ!

Trångt!


Det är det minsta man kan säga att bebis verkar ha i min mage. Det känns att det blir mindre å mindre utrymme att sparka runt på där inne, vilket leder till att man kan få en aning ont på diverse ställen och även att jag får det lite svårt att andas ibland... Stackars bebis, otäckt å ha det sådär trångt och inte kunna sträcka på sina små ben.

Idag har vi tvättat så bebiskläder för första gången :) har ju fått en hel hög med kläder av bebis mormor, och det ska ju såklart tvättas innan, nu ligger det rent och fint nervikt i en låda redo att användas om ett par veckor! :) Påtal om veckor så undrar jag verkligen vilket datum den lilla har planerat att komma ut! Helst inte på julafoton eller två,tre dagar innan om jag får bestämma.. Jag vill ju faktiskt fira jul utanför BB`s väggar :) men det återstår att se... Med spänning. Lite mindre är 8 veckor kvar nu!

Annars händer det som vanligt inte så där jättemycket. Har börjat kolla på Prison Break, mycket BRA! :) förstår inte att jag inte har gjort det innan. Tur för mig att min älskling har alla säsonger på datorn. Så kvällarna spenderas framför tvn :)
Här om dagen drack jag min första julmust :) fick paniksug efter just julmust, älskling var nere i två affärer för att köpa det åt mig, men utan resultat så då tog jag cykeln till ICA och där inne hittade jag min efterlängtade julmust :) mumma säger jag bara- synd bara att jag inte kände sådär jättemycket smak pga förkylning! : / Jaja, det lilla jag kände var iaf gott!

Nu ska jag snart ta min näsduk och lägga mig och sova! I morgon händer det som vanligt inget speciellt, blit väl en promenad eller två med hunden och så lite städning på det ;)

Hoppas alla har det kanoners!

Kram!

Sjuk & besök!


usch usch, jag är sliten och förkyld! :( Började igår när jag jobbade. Inte alls kul! Men man är inte sjukare än vad man gör sig, så bäst för mig att jag gör mig frisk idag för Mia och Julia kommer snart på besök! Jag och Tone ska snart gå och möta dom på tågstationen. Blir väl en fika eller två och en liten runda på stan kan jag tänka mig! :)

Jobbade somsagt igår mellan 10 och 18, dom ringde mig kl 21 på fredagkvällen! Snacka om att ringa i sista sekund :) och otur för mig, hade dom ringt lite tidigare hade jag kanske kunnat åka med Emma.e och Jessica som var här tidigare på kvällen på en fika. Men nejdå!

Annars, ptjaaa, inte så mycket. Gick in i graviditetsvecka 32 igår och det märks att det börjar bli trångt där inne för vår lillplutt. Vrider och vänder på sig väldigt mycket och det känns som det vore en stor val inuti mig :) hehe. Folk säger att magen har växt men det är inget jag kan se! :P Kanske för att jag ser den varje dag...

Nu ska jag platta mitt hår sen traska iväg!

Sänder en tanke till dig EMMA! usch, stackars dig! Finns här om du vill prata! :(

Kram!

Rubrik?


Usch vad jag hatar att komma på någon bra rubik! Så idag blev det ingen vidare.

Idag kommer tvillingarna hit :) det ska bli trevligt, var evigheter sen jag träffade dom, speciellt Alec. Dom kommer vid halv 5, innan det ska jag hinna ner på stan och köpa lite saker. Så ska jag jobba i morgon, på Willys. Det var ju EVIGHETER sen sist jag jobbade, så det blir intressant :) ganska långt pass också 9-18, så pengar pengar till mig!

Annars händer det som vanligt ingenting speciellt kul :)
Magen växer på, eller bebis växer ska jag väl säga! Sparkar allt hårdare nu, och allra helst på revbenen, ajaj. 8 veckor kvar nu till den tittar ut! Ska bli spännande. Och skönt att slippa ha den ligga i magen och ha den här med oss ist! :)

Ne, nu ska Tone och jag traska ut i höstvädret.

ha det kanon.

Bullbak!


Mumma, har bakat kanelbullar i förmiddags.. Riktigt sabla gott! Farligt! Annars har jag inte gjort så mycket denna dag. Håller på och tvättar också, så då e man ju typ fast här hemma. Ska väl ta en långpromenad med Tone också i vanlig ordning. I ruskvädret.

I går hade jag prov i naturkunskap, gick väl sådär. Visar sig väl sen vad resultatet blir! ;) och i tisdags var vi på sista föräldrautbildninge, fick kolla på en förlossningsfilm och så besökte vi förlossningen/BB, spännande men nervöst. Man kan ju inte tänka sig att man själv ska klämma ut en bebis och ha sådär ont. Ut ska den, vare sig jag vill eller inte :) hehe, fast klart jag vill ha ut den, men ack så nervös man är för den där smärtan som man inte har en aning om hur den känns! Tur att jag kommer ha Martin vid min sida, annars skulle det bli tuffare :)

Nu tror jag faktiskt att jag ska ta mig ett bubbelbad såhär mitt på dagen :P innan promenad... Fast egentligen är det väl skönare att ta det efter promenaden :/ jaja, vi får se. Något ska jag göra iaf.

Puss på er!

Fullt ös...


Phjuu! Har just nu två vilda/galna hundar här! Dom river vår lägenhet :) är hundvakt åt Tuva idag när Elin jobbar. Tone är glad :D men inte katterna, hehe.


Två helgalna jyckar som river vår hall! :)

Dagen idag är som vanligt fullspäckad av saker som ska göras. Måste plugga MASSOR, har prov om en vecka, och inget litet sådant heller :/ var på skolan idag och "gick igenom" vad vi ska kunna till provet, och det var inte lite. Så det blir till att råplugga nu i en veckas tid. Ska även hinna gå ner till banken och sätta in lite pengar, sen klockan 2 blir det promenad med Therese och hennes lille Charlie. trevligttrevligt!  Mellan allt det där ska man ju hinna äta och duscha osv :P
Jaja, bättre än att inte ha något att göra!

Längtar som attans till på Söndag, först IKEA sen ska vi äta på bacchus!!! mumma, världens godaste plankstek har dom! Gå dit om ni inte har varit där :)

Ne, nu ska jag duscha, eller kanske bada? :) ( jag har badmani ) sen ska jag svänga ihop plättsmet så den får stå och dra sig lite innan det är dags att tillaga dom :) smarrigt!

och EMMA.E!!! Jag vill veta vem din karl är! Se till att ta lite foton på honom! :)

Kram på er.

Graviditetsvecka 30


Ditt barn väger ca 1,6 kg och är ungefär 27 cm långt från huvud till stjärt. Den tidiga kroppsbehåringen - lanugohår - börjar försvinna. Ibland kan fjuniga strån finnas kvar vid födseln, men de faller av under de första veckorna. Håret på huvudet blir tjockare och barnet öppnar och sluter sina ögonlock.

 Benmärgen har till uppgift att producera röda blodkroppar och tar nu över detta från levern. Skelettet hårdnar och lungorna, hjärna och muskler mognar ytterligare. En del barn börjar redan nu att lägga sig med huvudet i bäckeningången. Det är den vanligaste och enklaste födelsepositionen. Hårda sparkar upp mot bröstkorgen och ett ökat tryck mot bäckenbotten, där barnets huvud pressar på, kan bli kännbart. Barnet är mycket medvetet om förvärkarna även om du inte märker dem.


Det händer mycket i min mage nu :) och det känns. Mycket aktivitet från vår lille bebis är det. I natt kände jag hur h*n hickade :P väldigt häftigt, trots att det varade länge, och jag ville sova!

Fick nyss en avi från posten att jag har ett paket att hämta ut från chokladfabriken?!? inget jag har beställt! Så det blir ju spännande att se. Ska och hämta det nu. Sen hem och fortsätta plugga igen. Ska till skolan ikväll också och ha lab.

Jaja, ha en bra dag. Höstdag kan jag till och med säga idag! :)

kram!

RSS 2.0