Länge sen nu..


Nu var det visst ett tag sen jag bloggade ser jag. Kanske är dags med ett liten inlägg då.

Har nyss varit på promenad runt strömmen med Lukas och Tone. Väldigt skönt ute, känns att det börjar bli vår nu. Härligt!
Lukas vaknar lite tidigare på morgonen nu när vi har börjat lägga honom tidigare om kvällarna. Igår gick han och la sig halv 9. Jätteskönt att ha lite "egentid" på kvällarna. Han är nästan alltid så kinkig på kvällarna så därför är det bättre att han får sova! =)

I helgen har vi varit i Katrineholm. I fredags så umgicks vi med Lukas farmor och farfar. I lördags träffade vi Poyan,Malin, Lilla Linnea,Marcus och Elin. Det var som vanligt trevligt! Istället för att köpa pizza gjorde vi våra egna. Supergott! Linnea bara fortsätter att växa, full fart i den lilla tjejan. Så himla söt är hon. Jättekul att se hur hon utveckalas, vi har ju varit med sen hon var pytteliten! =) Ska bli kul när Lukas börjar bli sådär stor.

I söndags var vi och firade Henric som fyllde 40 år. Det bjöds på smörgåstårta och vanlig tårta. Smarrigt! Sen åkte vi hem ganska skapligt.

Den här veckan är Martin i skolan hela dagarna, så jag och Lukas får roa oss själva. Vi ska väl ner en sväng på stan sen och köpa föedeledagspresent till svärmor.

Helgen som kommer tänker vi faktiskt stanna hemma! för en gångs skull! Inte för att vi vill, utan för att det inte längre är gratis att åka! =) Vi åker till Katrineholm till påsk nästa gång. sen flyttar vi ju äntligen snart!

Nu tror jag vår lillprins håller på att vakna i vagnen!


Bärbar dator!


Idaghar jag fått en bärbar dator av svärmor! =) Inte en ny, den är ett par år gammal. Den har bara stått och samlat damm, så jag fick den! Den fungerar utmärkt för mig!

Lukas ligger och sover nere i sin spälsäng som han har här. Hans kusiner har nyss varit och hälsat på honom, dom tyckte såklart att han var så söt så.

Ikväll ska vi träffa Poyan,Malin,Marcus och Elin. Trevligt! Vet inte om vi skulle laga lite mat? Hoppas det, för jag e så trött på pizza!

Nu ska jag surfa vidare med min nya dator =)


Gravidmage!


Katrineholm nästa! I vanlig ordning med andra ord =)

Lukas har inte sovit mycket alls inatt, så jag är lagom pigg! Men nu sussar han så sött så... Morr! Jag vill sova!

Läste nyss en tjejs blogg, hon är gravid i vecka 24, hon hade lagt ut en bild på sin mage. Hon gnällde över hur jobbigt och tungt det är med magen! hehe, stackars henne.. Värre blir det! =) Magen var så liiiiten.. Roligt när man själv inte är gravid. Känner igen mig, man tyckte hela tiden att det var så jobbigt, men man viste ju inte att det blit tusen gånger värre!

   Min mage i vecka 24. Jättestor tyckte jag!

Sista bilden på min gravid mage! Alltså vecka 42.. Där var den ganska så stoooor!

Ge mig pengar!


... eller iaf en lott med massvis av pengar på! =) Önskar verkligen att jag hade gott om pengar. Finns så mycket jag vill göra, och så mycket saker som jag vill ha. Är väldigt trött på att leva snålt!

Idag är Martin i Katrineholm med Simon. Dom är på Ericsson och pratar som sitt x-jobb dom ska ha efter sommaren. Hoppas dom får bra nyheter. Jag och Lukas har i vanlig ordning varit nere på stan och ögonshoppat =) passade även på att köpa en present till henric som fyller 40 år på söndag. Alla fyller år nu! Martins mamma fyller snart, och så fyller ju jag snart också! =)

igår var jag ute och sprang en bit, väldigt skönt. Men fick så sabla ont i bröstet, så rundan blev inte så lång som jag hade velat.

Nu ligger Lukas och sover, och jag har inte en aning om vad jag ska hitta på. Är väldigt trött, men somnar jag så blir jag ännu tröttare sen. Lukas sover inte längre lika bra om nätterna som han gjorde ett tag. Han vaknar väldigt ofta och vill ha sin napp som han har tappat, och för att äta 2 ggr. Det var skönt så länge det varade när han sov precis hela natten! =) Han är inne i en riktig kinkperiod nu, på kvällarna är det inte något som är kul! Han bara skriker och skriker. Vi vet inte ritkigt vad vi ska ta oss till då! Jobbigt =( inte alls kul att se honom så ledsen.

Om jag kanske ska ta och plocka undan här hemma lite, och vänta på samtal från Martin! Nyfiken! =)


Etferkontrollen gjord!


Nu har jag äntligen varit på efterkontrollen på mvc. Fick träffa läkaren som snittade mig, hon som är den första som någonsin tog i Lukas. Vi satt och pratade lite runt omkring min förlossning, som enligt henne var väldigt jobbig, enligt mig också såklart =) men jag trodde ändå att det var vanligt att det gick till som det gjorde. Hon sa iaf att hon tyckte att jag skulla försöka föda vaginalt nästa förlossning, men om jag vill får jag bli snittad igen. Det kommer inte få gå lika lång tid som sist. Skönt att höra! Sen gjorde hon lite undersökningar, och allt såg bra ut. Mitt ärr syndes väldigt tydlig tyckte hon, så hon rekomenderade mig att tejpa på det, för att på så sätt få det mindre tydligt? jaja, bara att lyda! =) Mitt blodvärde var bra nu också, det har ju varit dåligt i typ ett år! =P
 Sen hälsade hon mig välkommen åter! haha. Under tiden var Lukas med en undersköterska. Han hade skött sig bra och blev allas charmtroll! hehe.

Har en köttförslimpa i ugnen som snart är klar! Hungrig! Martin är ute och springer i snövädret, och Lukas sover så sött i sin säng. Förhoppningsvis kommer det snart någon människa och ska köpa mitt gamla barbord + en hylla. 450 bananer rikare kommer vi bli! Om hon bara här av sig som bestämt?!

I helgen blir det hör och häpna Katrineholm igen! Tänk om bara tiden kunde gå fortare så vi bor där!

Ne vet ni vad, nu ska jag pyssla med lite annat!


Avundsjuk!


Sitter nu i Hulta vid svärpäronens nya dator. Deras skärm är jättestor och väldigt fräsch! Jag blir avundsjuk!
Lukas ligger och sover efter att han har varit ute på promenad med sin farmor. Martin sitter och läser sin tjocka bok.

Igår var vi här ute i Hulta hela kvällen. Vi käkade pizza och hade det trevligt! Lukas hade inte en bra dag/kväll igår. Han bara skrek och skrek, det tog aldrig slut! Var otroligt jobbigt att hära vår lillkille så ledsen. Gissar på att tänder
är på g, han dreglar massor och inte tala om hur mycket han "käkar" på sina händer!

Ikväll ska vi till Marcus och Elin och käka tacos. Trevligt! Poyan, Malin och lilla Linnea är sjuka, så dom stannar väl hemma. Tråkigt!

Nehe, nu ska vi snart käka, sen åka in till stan och fixa lite saker!

Promenadgalen!


Hallådär!

Nu sitter jag hemma hos mor min. Kom hit redan halv 8 i morse. Anledningen till det var att Martin skulle med en buss till Norrköping kl 8. Idag har jag och Lukas mest varit ute och gått. I morse gick vi Djulö ale, sen ner på stan och köpte present till Lukas farmor som fyller år snart. Sen hem till min mor en snabbis och åt för att sen ta en till promenad :) vet heller inte hur många gånger jag har varit på ICA nära, först för att handla halstabletter till min hostiga lillebror, sen för att handla lite tacogrejer. Jag ska nämligen till Emma.e kl 5, vi ska käka lite tacopaj tänkte vi. Smarrigt värre. Sen tänker jag stanna där hela kvällen lång, närmare bestämt tills min mor slutar jobba kl 9. Sen är det väl bara att sova :) känner mig skapligt trött nu! Lukas ligger här brevid mig och sover i sin barnvagnsisatts. tröttis!

I morgon kommer Martin tillbaks hit. Vet inte vad som händer på kvällen? Pizza i vanlig ordning kanske?? På dagen ska jag iaf träffa min farmor och mina små kusiner.

Köpte världens roligaste nappar idag! Dom lyser i mörkret :) bra när den ramlar ur munnen på natten! Slippa leta en massa! :)

Nu ska jag fortsätta kika runt lite, sen mata lillkillen om han vill vakna någon gång!

Gradiviteten och förlossningen


*Vilka var dina favorit kläder? Hade inga speciella favoritläder. Tog det man kom i!
 *Vad var din/dina favorit rätter? Ingen speciell
 *Vad var dina/din favorit dryck? ingen speciell
 *Vad tyckte du inte om? Att gå i backar
*Var det någon favorit rätt som ändrades? Nej
 *Vad var du mest sugen på? Manadriner
 *Hade du halsbränna?  Nej, inte alls
 *Hade du foglossning? Nej
*Hade du sammandragningar? Litegrann
*Mådde du illa? Ja, under hela graviditeten. Men som mest fram till vecka 25.
 *Vilken sovställning var bäst? : På sidan 
 *När var din BF dag? : 19 december
*Gick du över tiden? Ja, i 14 dagar
 *Hur mycket gick du upp i vikt?  19 kg
 *Hade du mycket vätska i kroppen? Nej  
 *Hur var ditt psyke? I början var jag ganska sur pga illamåendet
 *Gnällde/klagade du? Nej, inte så mycket tror jag :)
 *Vad trodde du det var för kön? En pojke
 *Visste du vad det var för kön? Nej
 *Hur låg ditt SF mått? : 40 cm 
*Var du rädd för något? Att det skulle bli kejsarsnitt (Vilket det blev också)
*Hur ville du att din förlossning skulle se ut? Att allt skulle gå bra och att det skulle gå ganska fort
 *Hur ser du på graviditeten idag? Jag ser tillbaka på den med glädje. Jag är jätteglad att jag har fått vara gravid med vår lille kille. Trots att det var så jobbigt!!!
 *När började din förlossning? Ca 00.30 på natten den 2 januari 2009
 *Hur började den? Jag fick värkar
 *När åkte du/ni in till förlossningen? Ca 8.30 den 2 januari
 *Varför? Värkarna gjorde väldigt ont och var regelbundna.
 *Vem/vilka åkte du in med? Jag och Martin 
 *Fick du/ni åka hem igen? Nej
 *Vilket sjukhus skedde förlossningen på?Vrinnevisjukhuset i Norrköping
 *Hur mycket var du öppen när ni kom in? 3 cm
 *Vad hände under tiden du/ni låg inne på förlossningen? Jag tog en varm dusch och sen var det bara att ligga i sängen. Sen fick jag lustgas då värkarna blev mer smärtsamma.
*Vilka/vilken var med under förlossningen? Martin
 *Tog du nått smärtstillande? : Lustgas och ryggmärgsbedövning
 *Grät du? Nej
 *Vad tyckte du var jobbigast? Värkarna
*Var du rädd för något? Nej
*Hur lång tid tog det? 28 timmar
 *Hur ser du på förlossningen idag? ¨Tycker det är tråkigt att det blev kejsarsnitt, annars tycker jag att det var otroligt häftigt!
*Vad blev det för kön?: En pojke
*Hur mycket vägde barnet? 4545 gram
*Hur lång var barnet? 54cm
*Vad var huvudomfången? 38 cm 
*Hur mådde barnet? : jättebra!

Vilket flängande!


Vi gör inte annat än att åka till Katrineholm på den senaste tiden! :P Vi beslutade oss för något timme sedan att vi tänker åka dit idag! Martin är ledig hela veckan och vi har absolut inget att göra här hemma. Bussen går kl 17.00. Då åker vi ut till Hulta och umgås lite med Lukas farmor och farfar. Och träffar vår lilla Tone...

I morgon ska jag antagligen vara barnvakt åt min kära bror Alexander.. Om han inte är sjuk vill säga. Vill ju inte riskera att vår lillkille blir förkyld. Skulle inte alls vara kul! Jag kommer iaf att vara i Katrineholm tills på Söndag nu. Martin åker hem på torsdag, men kommer tillbaks på fredag.

Kom just att tänka på att det är ca ett år sedan jag blev gravid med Lukas. Vad fort tiden går!!! Helt otroligt! Saknar att vara gravid. Oj så mysigt det är. Jag bli avis på alla gravidmagar jag ser när jag är ute =) inte för att jag själv vill vara gravid, inte än iaf. Men det ser så fint ut, och är så mysigt.

Har nyss badat Lukas och nu sitter han i babysittern och spanar på sina små händer, dom är väldigt spännande tycker han. Snart ska vi byta bköjan för att sen vandra till bussen.

Vi kanske ses i veckan? =)

Kram

....


Sådär ja, nu har vi åter igen varit i Katrineholm över helgen. Vi kom hem igår kväll. I fredags var vi på kfab och skrev kontarkt på vår nya lägenhet, äntligen säger jag! =) Den 15:e maj får vi nycklarna. Då kommer vi börja flytta saker dit, men inte flytta in förens i slutet av maj. Nu längtar vi massor såklart!

På kvällen i fredags var vi hos Marcus och Elin (och deras bebis i magen) där var också Poyan, Malin och lilla busfröet Linnea. Vilken fart det är på den lilla tjejen, så söt! Ska bli kul nör Lukas är i hennes ålder! hehe. Vi var där hela kvällen lång och satt och prata och åt godis.

I lördags träffade jag Dessan,Alec, Emma.e och Emma.h, det var trevligt, men ack så stelt det var? Ingen verkade vara på gott humör? Sen traskade jag och Lukas hem till min mamma. Där var Henriks bror med familj, deras lilla son är 6 månader, Vilgot. Vi käkade tacopaj och kikade på melodifestivalen. Jag tycker ju då att rätt låt vann, men det verkar jag vara ensam om =) haha.

I söndags var vi ute i Hulta hela dagen. Martin hjälpte sin pappa med att fälla träd och så elda vi ris på isen. Sen fick vi i vanlig ordning skjuts hem. Tone är kvar i Hulta och har det härligt. Jag åker tillbaks till Katrienholm på Onsdag och hämtar henne, sen blir jag antagligen kvar, och Martin kommer då på Fredag, så det blir väl en till helg i Katrineholm =) vad ska vi göra hemma liksom?

Nu ska jag mata min lillkille innan jag får besök av Emma.e och Fia. Trevligt!

Nu sticker vi...


.. till Katrineholm över helgen. Ska skriva kontrakt på nya lägenheten och träffa vänner och familj såklart :)

Nu ska jag ge lillkillen mat innan vi ska traska ivög till bussen! Tågen är inställda pga spårarbete.. Gärna för oss, då är det gratis att åka! :)

Ha en bra helg!

Bvcbesök


Idag har jag varit på bvc med Lukas. Han fortsätter att växa så det knakar. han väger nu 6615 kg och är 64 cm lång! Det går undan. Det var också en liten läkarkontroll idag, läkaren kollade samma saker som dom gjorde på bb. Kollar reflexer, känner på magen osv. Allt såg bra ut! När dom ska kolla reflexer håller dom i armarna och sen släpper, då blev vår lillekille jätterädd och började gråta, mammas lilla! Då värker det verkligen i mitt hjärta!

Sen har jag varit på stan en sväng. Riktigt tråkigt att gå på stan själv! När jag bor i Katrineholm får jag dra ut mina kära vänner ^^

Snart kommer väl Älsklingen hem, då ska han ut  och jogga runt stömmen med Panni, och Tone såklart! Jag ska väl börja tänka på mat kanske.. Någon måste man ju äta ^^

Nu vill jag ha helg!

Kram



....


Så var det Måndag igen.. Helgen har gått fort trots att jag och Lukas har varit själva hela dagarna. Vi har gått på stan och så har vi bara myst här  hemma. Jag skulle kunna krama och pussa på Lukas hela dagarna, men då blir han lite sur på sin mamma..

I morse sov Lukas vääldigt länge! Till 8.30 närmare bestämt! Vilken liten unge =) väldigt skönt!
I morgon ska han på sitt första läkarbesök, vet inte riktigt vad dom ska kolla? Om en månad därimot ska han ju få sin första spruta!!! Det kommer bli väldigt jobbigt! Hatar ju att se min lillkille ledsen!

Idag vet jag inte vad som händer? Martin är i vanlig ordning i skolan. Ska väl ta en promenad eller två. Får bli helg nu tycker jag, då drar vi till Katrineholm! =)

Kärlek!




SÅ sant som det är skrivet!!

Tråkhelg!


Usch, det här kommer bli en tråkig helg!! Martin ska vara i skolan precis hela helgen. Han har två tentor i veckan. Så jag och Lukas får roa oss själva, det är ju såklart mys att vara med Lukas, men det skulle ju vara trevligt att vara hela familjen!

Igår var jag nere på stan och shoppade loss lite. Lukas ska ju få ha ett eget rum i den nya lägenheten, så har inköpt bland annat en matta, liten klädhängare och några förvaringsboxar, alla i samma serie. Jättesött faktiskt! Finns massor man vill köpa =) vi ska väl åka till IKEA så småningom och köpa lite hyllor osv. Ska bli jättekul att inreda hans lilla rum!

Nu ligger min lillprins under babygymmet, det tröttnar han aldrig på! Jätteskoj! Tänk vad fort tiden går, han är redan 2 månader gammal! Känns som igår jag hade så förbaskat ont och låg på förlossningen. Ja, det är iaf bra underbart att vara mamma till vår lillprins!

Nu ska jag nog ta en promenad såhär på förmiddagen. Skönt att ha det gjort! Sen ska jag handla margarin för ikväll ska det moffas kokosrutor tänkte jag =) Det är ju faktiskt helg! =P

Ha en trevlig helg!


Tröttmössa!


Uuuh så trött jag är idag då! Trots att vår lillkille har sovit jättebra inatt! Sov till 7, åt i tio minuter och sover ännu! Men jag, jag måste promt gå upp! Jag är störd. Jag ser bara allt som beöver fixas här hemma. När Lukas är vaken vill jag ju faktiskt spedera tid med honom och inte diskhögen! Så är det väldigt skönt att kunna sitta här utan att känna sig dum.

Igår kom jag hem efter två dagar i Katrineholm. Åkte ju dit för att kika på lägenheter. Kollade på 3 stycken. Ingen var något att ha. Men så fick vi beskedet att vi fick den lägenheten vi vill ha, tillslut! =) den ligger på norr, och har världens bästa hyra, vi kommer tjäna in över 2000 kr i månaden! Dessutom blir jag granne med Emelie =) kommer bo i porten brevid! kulkul!
Har också passat på att umgås med mina kära vänner dom här två dagarna! Är så kul att äntligen umgås mer med dom!

Idag har jag som vanligt tusen saker jag vill få gjort! Ska ner på stan och köpa superlim ( måste limma ihop Lukas sängmobil) sen vill jag hitta några byxor till Lukas då han växer som ogräs =) han är så LÅNG! Sen var det den där promenaden bort till ÖB jag ville hinna med ckså, dom har tokbillig duschcream denna vecka! haha. Gäller att vara ekonomisk när man är en fattig mammaledig kvinna! =P

Nee, vet ni vad! Nu sag sätta i gång med att göra något vettigt!

Föresten, havreneger var det roligaste jag hört på länge! men fyfy, så får man inte säga =)

Negerboll/Chokladboll?


Vad kallar ni dom goda bollarna med smak av ckoklad? Själv kallar jag dom för chokladboll! Utan att tveka! Min käre pojkvän kallar dom därimot för negerboll... Jag tycker inte att det är passande! Fy skäms!


Lägenhetstittande!


Nu har jag tittat på två stycken lägenheter här i Katrineholm. Ingen var väl direkt något att ha, iaf inte om man tittar på tapeterna =/ sånt är väldigt viktigt för mig. Var superfärglada tapeter i alla rum, blä tycker jag! Men man vet ju inte om hyresvärden är villig att tapetera om osv. Vi tittade på en lya i helgen också, och den kan vi få om vi vill! Likadant där gällande tapeter, i värsta fall kan man ju fixa i ordning själv =) var väldigt låg hyra där och det är ju kanon för oss. Vi får helt enkelt se vilken det blir!

Igår kväll var jag hemma hos Emma.e, vi var ett par stycken där. Rena rama dårhuset med två galna hundar och en mojje till katt =) trevligttrevligt! Ska dit ikväll igen, om jag inte ska hem. Får skjuts av Emma.H i morgon om jag vill, så kanske ska vara lite ekonomisk för en gångs skull! hehe.

Just nu ligger alla och sover i detta hus! Lukas sover på sängen som en stock och min kära mor tar sig en eftermiddgaslur på soffan. Jag är dötrött, men har ingen lust att sova, då blir jag tröttare! Hungrig är jag också, så kanske ska ta och laga något medans min lillprins sover så gott! Ja, så blire!

Herrå!

Jaha...


Då bär det av mot Katrineholm igen då! Tåget går om en timme. Suck, hatar att åka med tåget själv med vagn och hund! Men det ska nog gå bra!!!

Ska kolla på en lya kl 6 ikväll, hoppas Emma.e vill följa med! Sen sover jag hos min mamma. Så ska jag kolla på lägenheter i morgon också!

Kram på er!

Åka igen?


Är ett evigt åkande till Katrineholm vill jag säga!
Verkar som att jag måste åka dit nu i veckan igen, kanske idag, eller i morgon. Måste kolla på fler lägenheter. Den som vi vill ha är det inte säkert att vi får, och då kan vi ju inte stå där tomhänta. Den vi vill ha ligger port i port med Emelie, det är ju lite roligt ^^ och väldigt nära farfar, bra om vi vill ha hundvakt ^^ hehe. Dessutom får vi den redan 1:a maj isåna fall, och det vore ju alla tiders.

Inatt har Lukas som vanligt sovit jättebra, han vaknade vid 7 för att äta och sen somnade han om på stört och sov till kl 10. Nu ligger han på sin mysiga fårfäll under sitt babygym, vilket han älskar! Så spelas hans skiva här också, just nu "Blinka lilla stjärna" Han älskar verkligen den låten! Till och med när jag sjunger ^^ haha.

Nu ska jag stöka runt lite här, och kolla om Lost går att ladda ner idag!

Nu som bor i kholm som jag vill träffa när jag kommer, se till att ha tid för mig och Lukas! =D


Mycket


Nu är vi hemma efter många dagar i Katrineholm. Skulle gärna ha stannat längre känns det som, man känner sig verkligen hemma där och det händer saker nästan hela tiden. Har hunnit med att träffa alla jag vill ^^ Var ute hos min farmor igår och åt god mat. Lukas fick en jättemysig fårfäll utav henne och en stickad tröja. Så var även hennes karls dotter där och hennes toksöta döttrar, dom hade köpt en jättefin pyjamas till Lukas. Vi hann ockå med att åka till Farfar och Berit, där bjöds vi på nygräddade bullar, mumma.

Så har vi såklart träffar Poyan,Malin, Linnea, Marcus och Elin. Det var som vanligt trevligt! Ska bli kul sen när Marcus och Elin får sin lilla knodd också! Då har vi alla bebisar! ^^ I lördags träffade jag båda Emmorna också, många skratt som alltid! Ska bli härligt att kunna träffa dom ofta, helst varje dag sen ^^

Så har jag för första gången varit på opera ^^ trodde väl att det skulle vara lite tråkigt, men tji fick jag! Var faktiskt jättefint och trevligt! Var såklart där med mina svärföräldrar. Lukas var med sin pappa, var borta ifrån honom 4 timmar! Så länge har jag inte varit ifrån honom, men det gick ju kanon ^^

Så letar vi lägenhet för fulla muggar, för något radhus blir det inte, vi får inget lån! Men det funkar det med! Vi har tittat på två stycken nu i helgen, men ingen var något att hurra för. Så vi får väl se! Men flyttar gör vi ju iaf, vi har ju sagt upp vår lya ^^

Nu ska jag laga lite mat till min Älskling som kommer hem när som helst!

Kram

RSS 2.0